Ermm. Ik schrijf dit op maandagavond. Het is rond kwart voor 9 en ik heb net 2(!) blogs ingepland. Naast de 24-uurs leesmarathon van iets meer dan een week geleden de eerste blogs die ik heb geschreven sinds april, blijkbaar. Het leek of Rianne van de aardbodem was verdwenen, in ieder geval op mijn blog.

Soms komt het leven even in de weg staan. Of de wereld. Of beide. In maart kwam Corona, daarna de lockdown. Er was nogal wat drukte op mijn werk. Stress omdat ik misschien mijn baan zou verliezen, drukte met een nieuw, zwaar en vol project op mijn werk en daarnaast nog de aanpassingen aan het thuis werken en de angst over ziek worden en lockdown enzo.

Werken aan mijn blog lukte in ieder geval niet zo goed. Ik had wel wat andere dingen aan mijn hoofd. Gelukkig heb ik niet stil gezeten. Ik heb wel degelijk geschreven, dus ik hoop binnenkort ook weer wat te vertellen over de twee verhalen waar ik mee bezig ben. Daarnaast heb ik ook aardig wat boeken gelezen. Nog steeds niet zo veel als ik zou willen, maar het is toch weer wat.

Het was daarnaast echt lastig om los te komen van mijn werk. Ik heb de laatste paar maanden veel thuis gewerkt en daarbij vind ik het heel lastig om een goede werk-privébalans te vinden. Normaal rijd je nog een stuk naar huis, wat er voor zorgt dat je wat afschakelt van de werkzaamheden. En de hele dag op dezelfde plek zitten als waar je ook gamet en blogs schrijft? Nee, niks voor mij. Dus ’s avonds was ik vooral bezig met niét achter mijn laptop zitten. Dus ik heb wat geschilderd, gelezen, veel gewandeld.

Maar nu ben ik weer aan het bloggen! Het lukt me iets beter om los te komen. Het werk is ietsje rustiger en het helpt om mijn werklaptop actief dicht te doen en op te bergen. Ik hoop het bloggen nu wat langer vol te houden. Vooral niet zo te verslappen als ik gedaan heb en voornamelijk kijken hoe ik er plezier aan blijf houden. Want ik vind het zeker leuk om te doen. Toch wil ik het ook goed doen en dat legt de lat hoog. Gaat niet altijd samen met hobby’s en ontspannen. Maar we gaan het zien. In ieder geval hoop ik jullie weer wat vaker te spreken. Laat vooral ook weten hoe het met jullie gaat in de comments. En hoe kom jij de lockdown en de maatregelen door? Veel lezen, weinig lezen? Hoe zorg je voor een goede werk-privé balans terwijl je thuis werkt? Ik ben heel benieuwd!