De boeken van Rick Riordan zijn mijn go-to boeken wanneer ik even lekker wil lezen, wil lachen en me wil vermaken met coole personages en coole avonturen. Dus bij de leesmarathon van afgelopen weekend was het eerste boek dat ik oppakte The Hidden Oracle van Rick Riordan in de Trials of Apollo serie. In deze blog lezen jullie mijn recensie van dit boek

Hoe straf je een onsterfelijke? Door hem menselijk te maken.
Nadat hij zijn vader Zeus boos heeft gemaakt, wordt de god Apollo uit Olympus verbannen. Hij belandt als tiener in New York, zonder zijn goddelijke krachten. Daar moet de 4000 jaar oude godheid zien te overleven in de moderne wereld totdat hij een manier weet te vinden om weer in de gunst te komen bij Zeus. Maar Apollo heeft vele vijanden — goden, monsters en stervelingen die niets liever willen dan dat hij permanent wordt vernietigd. Apollo heeft vrienden nodig om te overleven in de sterfelijke wereld en, hopelijk, op een dag zijn goddelijke krachten terug te krijgen. Wie anders dan de halfgoden van Kamp Halfbloed zouden hem kunnen helpen bij die missie

The Hidden Oracle – Rick Riordan

Dit boek is weer net zo grappig als alle andere boeken die ik heb gelezen van Rick Riordan. Apollo stort naar beneden vanuit de Olympus en belandt in op een afvalplaats. Het is grappig om te horen wat Apollo allemaal denkt. Hij was natuurlijk een God dus hij denkt nogal wat van zichzelf. Dit zou normaal heel vervelend zijn om te lezen maar in dit geval maakt dit het heel grappig. Daarnaast zijn er natuurlijk weer heerlijke acties, grappige uitspraken en legendarische beschrijvingen.

Ik was bang dat ik de standaard karakters van de boeken van Rick Riordan zou gaan missen. Ik was natuurlijk gewend om te lezen over Percy, Annabeth, Grover, Piper, Leo, en de hele mikmak. Alleen komt Percy maar een klein beetje in het boek voor en de rest helemaal niet. Gelukkig vond ik dat helemaal niet erg. Ik vond het cool om te lezen over de karakters waar je normaal niet over leest in Kamp Halfbloed en ik vond ze super interessant.

Ik vond het ook fijn om een andere setting te hebben dan in de andere series. Ik was gewend om een verhaal te hebben waarin je een groepje tieners hebt die een probleem moeten oplossen, ondertussen een paar specifieke obstakels tegen komen en dan bij een eindbaas komen. Dit boek was wat losser en wat minder gevuld met specifieke losse gevechten. Dit maakte het een stuk meer een geheel.

Ook is het verhaal heel interessant. De basis voor de boeken in deze serie zijn de orakels. Dit past natuurlijk precies in het straatje van Apollo wat heel interessant is. Ik weet ook niet zo veel over de orakels vanuit de Griekse mythologie dus ik vind het intrigerend om er over te lezen. Daarnaast is de vijand ook interessant. Ik ga hier nog niets over loslaten in verband met spoilers maar de vijanden in deze serie zijn heel interessant en niet meteen wat je verwacht.

Kortom, cool verhaal, grappige dialoog en interessante karakters. Ik vond het een fijn boek om te lezen en de rest van de serie ga ik natuurlijk ook weer lezen.