Ik houd veel van verhalen. Ik houd heel veel van verhalen. Dat is de reden dat ik zo veel lees. Maar daarnaast is het ook leuk om in verhalen te duiken op televisie of op je laptop in een hele mooie serie. Het thema voor deze Friday Five, georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy, is dan dus ook: Boeken waarvan een serie gemaakt moet worden. Dit thema is bedacht door Merel van de Hebban Young Adult Club. Hierbij mijn antwoord op deze Friday Five!

Verkikkerd

Verkikkerd – Lisette Jonkman

Verkikkerd is echt een geweldig boek. Het gaat over een meisje die gaat studeren in Enschede. Ze komt tot haar afschuw in een studentenhuis terecht met allemaal nerds. Het is echt een geweldig boek. Deels omdat ik zelf een beetje een nerd ben en omdat het gewoon een heel schattig boek is. Ik denk dat dit boek in serie-vorm echt super schattig en super vermakelijk is. Het is deels lief, maar er is ook drama en zelfs een klein beetje actie. Het lijkt me super.

Percy Jackson and the Lightning Thief

Percy Jackson series – Rick Riordan

Ga ik ooit stoppen met hyped zijn over deze serie en deze schrijver. De boeken over Percy Jackson zijn geweldig. Vol actie en mysterie en vol met wezens en goden uit de Griekse mythologie. Ik vind het zo’n goede serie. Met de special effects van deze tijd zou dit echt een hele succesvolle serie kunnen worden. Ook omdat er aardig wat mensen op deze wereld zijn die gek is van deze serie. En zie je het al voor je? Een vervolg met de Helden van Olympus (de tweede serie) en spin-offs met de Noorse en de Egyptische goden. Ik heb er nu al zin in! Wie oh wie gaat dit maken.

Cirque du Freak

Cirque du Freak series – Darren Shan

Een serie over vampiers! Alsof we die nog niet genoeg hebben. Maar deze serie is wel aardig anders. Deze serie is veel duisterder (geen glimmende vampiers en sexy drama). Ook is er veel en veel meer actie. Er is meer mysterie. Er zijn meer plottwists. Het is geweldig en ik denk dat het heel goed zou doen als serie. Er zitten aardig wat boeken in de serie (12 om precies te zijn), dus je kunt een aardig tijdje blijven lopen als serie en het lijkt me zeker vermakelijk.

Cherub

Cherub Series – Robert Muchamore

Dit is een serie over kindspionnen. Intelligente kinderen, veelal wezen, die studeren op een soort campus en tegelijkertijd opgeleid worden om spion te worden. En tussendoor hebben ze stoere missies en gevaarlijke acties. Het is een geweldige serie. Het is spannend, er is liefde en ik word er altijd heel sportief door. (Oh deze kinderen rennen tien kilometer op een dag! Dag ga ik ook doen! Nope.) Ik denk dat deze serie echt super leuk is omdat er tegelijkertijd drama is tussen de leerlingen en er is tegelijkertijd heel veel actie. En doordat de missies steeds verplaatsen is er veel afwisseling. Het lijkt me heel leuk als dit zou bestaan.

Daughter of Smoke & Bone

Daughter of Smoke & Bone – Laini Taylor

Een serie dat zich eerst afspeelt in Wenen en er zijn allemaal mensachtigen met dierachtige lichaamsdelen? Spannend avontuur? Mysterie? Actie? Ja natuurlijk wil ik dat! Ik denk dat voor een serie die over dit boek gaat er aardig wat kostuums en special effects nodig zijn, maar het lijkt me super kleurrijk en tegelijkertijd interessant en spannend. Ik zou hem zeker kijken in ieder geval!

Dit is mijn Friday Five voor deze week. Bekijk ook de andere Friday Fives van anderen die meedoen aan deze rubriek. Vind ze hieronder!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Kiki (De Bookgeek)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Anna en Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)