Een zwoele vrijdag moet dit wel worden, want het thema van deze Friday Five is Bookcrushes, oftewel fictieve personages waar ik een crush op heb (gehad). Het thema voor deze Friday Five is bedacht door Paula van Bookbreak.

Stipt, stipt, stipt op nummer één staat Dimitri Belikov van de Vampire Academy serie. Dimka is echt mijn crush nummer een, als het op boeken aankomt in ieder geval. Dimitri is zo stoer en zo cool en zo leuk en zo slim… En zo kan ik nog wel even doorgaan denk ik. In de film werd hij gespeeld door Danila Kozlovsky, en daar zeg ik geen nee tegen.

Daar vlak achter komt echter Percy Jackson van de boeken van Rick Riordan. Al in klas 3 van de middelbare school (denkt na… veel te lang geleden dus), had ik een crush op hem. Ik was helemaal weg van de waterige halfgod en ik kon er ook niet helemaal tegen dat ie met Annabeth opgescheept zat in plaats van met mij. Maar in de tussentijd heb ik Annabeth wel leren waarderen. Logan Lerman is de acteur die Percy speelt in de paar (niet beste) films die gemaakt zijn van Percy Jackson. En op hem heb ik ook een aardige crush gehad. ^^

Bill Weasley komt ook in mijn lijstje van crushes voor. Een van de vele roodharige familieleden van de familie Weasley. Hij is een curse-breaker van Gringotts en hij is dus super slim en super stoer. Daarnaast heeft hij wat langer haar wat ik helemaal geweldig vind.

Akiva van de Daughter of Smoke and Bone serie vind ik ook heel cool en sexy. Tijdens het lezen van deze serie ben ik helemaal verliefd op hem geworden. Ik vind hem heel stoer en wie wil er nou niet een sexy mythisch wezen met vleugels hebben.

Als laatste heb ik nog Jon Snow van A Song of Ice and Fire (oftewel Game of Thrones). Jon Snow is zo stoer en zo cool! Hij maakt zo veel mee en hij is zo dapper door het voor zijn familie op te nemen ondanks dat hij er wat buiten valt. En als ik bij hem was zou ik sowieso Ghost de hele dag door aaien.

Dit was mijn Friday Five van deze week. En welke bookcrushes heb jij? Inclusief foto’s/fanart graag! En lees ook meteen de blogs van mijn medebloggers.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Bookbreak)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)