Vrijdag en dus weer tijd voor een nieuwe Friday Five, een rubriek georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Schrijvers waar je minimaal vijf boeken van hebt gelezen. Een super leuk thema, dus ik kan niet wachten om hier in te duiken.

Een auteur die natuurlijk hier zeker niet mag ontbreken is J.K. Rowling. Ik heb de hele Harry Potter serie gelezen, een serie die ik maar blijf herlezen, omdat het zo veel goede en fijne herinneringen naar boven brengt. Ik weet dat J.K. Rowling ook wat andere boeken heeft geschreven. Zo heb ik in mijn kast ook Een Goede Raad staan en ze heeft wat misdaadromans geschreven onder haar pseudoniem Robert Galbraith. Ik wil deze boeken ook zeker gaan lezen en dan staan er nog meer gelezen boeken van haar op mijn gelezen-lijst.

Robert Muchamore is een andere schrijver van wie ik heel veel heb gelezen. Ik ben stiekem nog steeds bezig in zijn Cherub serie, die gaat over een campus met kindspionnen en ik weet dat er nog meer series zijn die hij heeft geschreven. Er is dus nog veel meer te lezen van deze schrijver.

En dan nu een van mijn meest favoriete schrijvers: Rick Riordan. Zijn serie over Griekse goden en halfgoden met Percy Jackson in de hoofdrol is een serie die me denk ik nog meer heeft laten lezen dan ik destijds al deed. Ik ben een grote fan van mythes en voornamelijk de Griekse goden en verhalen. Daardoor vind ik het lezen van de series van Rick Riordan zeer aangenaam. En ik ga ook zeker meer lezen van deze schrijver.

Richelle Mead heeft me door aardig wat drama heen geloodst. Ik heb haar boeken gelezen van de Vampire Academy en de serie die daarna kwam, Bloodlines. Deze serie is sexy, spannend en interessant, omdat er een kostschool in voorkomt en interessante wezens. Echt een geweldige schrijfster en geweldige boeken.

Darren Shan is een schrijver waarvan een vriendin van mij een hele serie aan mij heeft uitgeleend, omdat ik die van haar MOEST lezen. Ik vond deze serie dan ook super interessant en fijn om te lezen. In het begin vond ik de Darren Shan serie wat creepy en wist ik niet helemaal of het mijn ding zou zijn, maar hij werd steeds leuker. Ik weet dat er meer series zijn van Darren Shan, dus die ga ik binnenkort ook een keer lezen. Als ik andere boeken uit heb die ik nog wel lezen. Help.

Dit was mijn boekige lijstje van deze week. Ik heb besloten dat ik van wat meer schrijvers meer boeken moet lezen. Dus wie zijn jouw favoriete schrijvers? En welke schrijvers zou jij aanraden?

Wil je nog meer boekige lijstjes. Kijk dan ook op de blogs van de volgende personen. Deze mensen doen namelijk ook mee aan de Friday Five!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)