Ik ben, net als vele anderen met mij, zeer enthousiast over Harry Potter. Wie is niet fan van die jongen die van een normale jongen gaat naar ’the boy who lived’? Als kind heb ik alle boeken gelezen, allemaal achter elkaar. Voordat ik begon vond het ik maar iets raars, maar toen ik het eerste boek eenmaal uit had, kon ik niet meer stoppen. Nu ik wat ouder ben heb ik de boeken al wat vaker gelezen en ik heb de films ook gezien, en ik moet zeggen dat ik er alleen maar enthousiaster over ben geworden. Maar naast de boeken lezen en de films zien zijn er nog andere manieren om je te wanen in de wereld van Harry Potter. Daarom geef ik jullie nu 3 (of 4) verschillende uitjes die je kan ondernemen als je een Harry Potter fan bent.

Wizarding World Of Harry Potter – Orlando

De eerste is eerlijk gezegd ook de meeste dure. De Wizarding World of Harry Potter zit in Orlando VS, wat voor ons ook meteen het verste weg is. Het is onderdeel van een attractiepark, Islands of Adventures. Het deel van het park staat volledig in het teken van Harry Potter. Wat het vetst aan het park is, is dat er allerlei plaatsen zijn nagemaakt. Zo hebben ze het kasteel nagebouwd waar een attractie in zit en ze hebben allemaal winkeltjes die ook in de boeken te vinden zijn. Het lijkt me echt super leuk om hier een keer heen te gaan, want op die manier kan je het echt beleven, al ben ik bang dat ik dan eerst even moet sparen.
Hieronder is een filmpje van een aantal acteurs van Harry Potter. Het geeft ook meteen een beetje een beeld van het park.

Harry Potter: Warner Bros. Studio Tour London

Als je niet te ver wilt reizen en meer van de musea bent moet je vooral naar Warner Bros Studio’s gaan. Dit is een tour over de set van Harry Potter. Er zijn heel veel rekwisieten te bezichtigen en er zijn heel veel sets te bezichtigen, zoals de Grote Zaal, de leerlingenkamer van Griffoendor en het huis van de familie Wemel. Het lijkt me echt super cool om dit allemaal te bekijken. Het lijkt me leuk om me te wanen in de wereld van Harry Potter, ook al zijn het maar sets. Ik zou me echt als een fangirl gedragen denk ik. šŸ™‚

Harry Potter Expo – Utrecht

Als je nog minder ver wil reizen dan kun je ook in eigen land blijven. In Utrecht is namelijk de Harry Potter Expo tot eind juni. Dit is een exhibition van rekwisieten van de Harry Potter films. Er zijn allemaal dingen te zien als de sorteerhoed, bezemstelen en kledingstukken. Ook hebben ze delen van decors opgebouwd die je kan bekijken. Dit is een goede plek om heen te gaan en te kijken naar de dingen die je tegen komt in de films van Harry Potter. Het is lekker dichtbij en ook zeker niet te duur. Mensen zeggen dat het best wel klein is en dat het niet veel nieuws heeft als je al naar de tour in Londen bent geweest, maar het is zeker een goed begin.

Harry Potter Expo banner

World of Potter

Nou wil ik als laatste nog een shout-out doen voor World of Potter. Als ook Utrecht nog te ver weg is, dan kan je altijd nog naar World of Potter. Hoe? Gewoon vanuit je huis! World of Potter is een website die vooral gericht is op roleplaying, het doen alsof je iemand anders bent, en dan in tekst. Het is dus het idee dat je een character hebt en je schrijft alsof je die persoon bent. Je eet in de Grote Zaal, je doet assignments en je ontmoet mensen in de leerlingenkamer van je huis. Ik vind het echt geweldig en ik ben er super enthousiast over. Er zijn heel veel aardige mensen en ze zijn allemaal net zo nerdy als ik. Als je hier ook benieuwd bent geworden moet je naar www.worldofpotter.nl, voor de Nederlandse website, of naar www.worldofpotter.eu voor de Europese website gaan.

Dit waren mijn aanbevelingen op het gebied van Harry Potter uitjes. Ik hoop echt nog een keer naar Orlando of naar Londen te gaan, want ik ben echt super benieuwd hoe het in het echt er uit ziet.

Harry Potter vliegt op een hippogriff