Heel vaak heb ik zo veel ideeën van wat ik in een dag wil doen. YouTube filmpjes kijken, lezen, bloggen, schrijven. Er zijn zo veel dingen die ik wil doen als ik tijd voor mezelf heb. Er zijn veel dingen waar ik enthousiast van word. Maar weet je wat ik dan ga doen? Gamen.

Ik vind het zo’n zonde van mijn tijd. Vooral omdát er zo veel dingen zijn die ik leuk vind, vind ik het zo jammer dat ik zo veel van mijn tijd gebruik om te gamen. Ik vind het leuk, dat sowieso. En meestal heb ik er geen spijt van, maar daardoor vergeet ik zo vaak de andere dingen waar ik enthousiast van word. En dan vooral mijn creatieve hobby’s, zoals schrijven en bloggen.

De afgelopen tijd heb ik niet veel geblogd, terwijl ik wel zeker ideeën heb. Ik heb wat boeken gelezen waar ik leuke recensies over kan schrijven. Ik heb interessante verhalen die ik wil schrijven én met jullie wil delen. Maar het komt er gewoon niet van. In plaats daarvan zit ik Graveyard Keeper te spelen op mijn laptop of filmpjes van Knorpp & South the kijken op mijn mobiel. En daar voel ik me toch een stuk minder voldaan van dan het hebben gepubliceerd van een blog.

Maar waarom doe ik het dan zo veel? Gamen? Of juist doelloos YouTube filmpjes kijken? Wanneer ik eenmaal in de YouTube spiraal zit dan blijven de filmpjes komen. En van creatieve uitspattingen komt dan helemaal niets meer. Ik denk dat ik het doe, omdat het zo makkelijk is. Het is makkelijk om te grijpen naar een game of een filmpje. En helaas duurt het dan alleen maar langer. Want probeer maar halverwege een avond uit een game of uit de YouTube-spiraal te komen. Ik heb daar wel last van.

Dus wat ga ik hier aan doen? Dat is de grote vraag. Hoe zorg ik er voor dat ik de leuke dingen blijf doen, waardoor ik mezelf creatief blijf uitdagen? Ik gebruikte een hele tijd mijn bullet journal als motivatie. Ik mag dan een vakje inkleuren van mijn tracker wanneer ik meer dan 200 woorden heb geschreven of een blog heb gepubliceerd. Maar daar zitten nu al zo veel lege vakjes in dat ik het niet eens meer probeer. En dat vind ik zo jammer, want ik krijg er zo veel energie van.

Ik denk dat het voor mij belangrijk is om na te gaan of iets echt is wat ik wil doen. Dus dat ik, voordat ik mijn favoriete game opstart, eerst even nadenken over of ik hier echt mijn energie uit ga halen. En dan ook naar mijn blog of naar mijn verhaal gaan om ook echt die leuke blog of dat leuke verhaal te schrijven. Dat zou toch fijn zijn? Deze nieuwe blog is in ieder geval een begin.

En hoe doen jullie dat? Daar ben ik zeker benieuwd naar. Hoe zorgen jullie er voor dat jullie niet te snel naar makkelijke hobby’s grijpen, wanneer de meer uitdagende hobby’s misschien meer voldoening opleveren? Ik hoor het graag van jullie!