Een nieuwe Friday Five! Friday Five is een rubriek die wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week vind ik echt heel cool, omdat ik zelf graag naar (fictional) podcasts luister. Het thema van deze week is bedacht door Nienke van BookSomeTea en het is: Boeken die je graag als luisterboek of hoorspel zou willen lezen. So let’s dive in!

Harry Potter en de Steen der Wijzen – J.K. Rowling

Ik denk dat Harry Potter een van de fijnste series is om naar te luisteren. Het is rustig, vertrouwd en daardoor word ik ook heel rustig. Ik heb de boeken meerdere keren gelezen met en zonder luisterboek en ik weet hoe fijn het is om er lekker naar te luisteren. Misschien is Harry Potter ook wel interessant als een hoorspel.

De Appeltaart van Hoop – Sarah Moore Fitzgerald

Dit is een boek dat ik juist nog helemaal niet heb gelezen. Joost van NerdyGeekyFanboy raadt deze al járen aan, dus ik wil hem graag gaan lezen. Ik heb het gevoel dat dit een heel goed boek is om naar te luisteren. Het boek gaat over een jongen die voor iedereen taarten bakt, maar nu vermist is. Zijn beste vriendin en zijn broertje gaan naar hem op zoek.

Turtles all the Way Down – John Green

Turtles all the Way Down is een boek dat ik al wel heb gelezen. Ik vond dit echt een heel goed boek. Het gaat over een meisje met OCD. Ik vond het echt heel interessant om de gedachten van Aza te lezen, maar misschien is het nog veel interessanter om er naar te luisteren.

The Sword of Summer – Rick Riordan

Rick Riordan zijn een van mijn lievelingsauteurs. The Sword of Summer is echt super grappig, waardoor het me ook leuk lijkt om deze misschien als een hoorspel te horen. Het lijkt me heel interessant hoe ze een verhaal ombuigen naar een hoorspel. Bij dit boek is er dan ook weer iets lastigs, want er zit een dove in het boek, waardoor je je afvraagt hoe ze de handgebaren gaan doen… Interessant.

The Maze Runner – James Dashner

Ook dit boek lijkt me cool als hoorspel. Dit boek gaat over een jongen die bij een groep jongens komt in het midden van een doolhof. Het is echt een heel spannend boek en ik denk dat dat heel goed naar voren kan komen in een hoorspel. Het hijgen van het rennen, de gesprekken, achtergrondgeluiden. Het lijkt me echt heel cool!

Dit waren mijn boeken van deze week. Ik hoop dat jullie van deze blog hebben genoten. Als jullie nog leuke hoorspelen, podcasts of luisterboeken weten, laat het me gerust weten! Ik ben heel benieuwd. En dan voor nu kunnen jullie ook naar de volgende blogs. Deze bloggers doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Bookbreak)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)