Het is al weer Kerst, dus dat betekent dat er weer allemaal kerstige boeken op de lijst van de Friday Five kunnen komen. Al weer, want dit jaar is echt voorbij gevlogen. Nog een paar dagen en dan zitten we zelfs al in 2022! Maar nu eerst nog de Friday Five van deze week. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Knusse boeken voor de Kerst. Hier zijn de mijne.

13 Blind Dates – Ashley Elston

Dan beginnen we met een kerstboek. In dit boek speelt zich namelijk duidelijk af in de kerstperiode. De hoofdpersoon, Sophie, verliest haar vriendje net voor de kerstperiode. Haar familie wil het er niet bij laten zitten en om de kersttijd door te komen regelen ze allemaal blind dates voor haar. Niet iedereen heeft een leuk of geschikt persoon uitgekozen en dat leidt tot vervelende, ongemakkelijke of misschien juist tot hilarische situaties. Een heerlijk boek en lekker knus voor de Kerst.

When the Curtain Falls – Carrie Hope Fletcher

De rest van de boeken hebben niet specifiek Kerst in zich, maar zijn vooral fijne knusse boeken om te lezen met een lekkere kop thee of warme chocolademelk. When the Curtain Falls is zeker zo’n boek. Het is deels een spannend boek. Er komen geesten in voor, maar die zijn meestal niet eng. Het boek gaat over twee acteurs die spelen in een oud toneelstuk. Bij de eerste keer dat deze opgevoerd werd gingen er mensen dood. En dat was in hetzelfde theater… Heel spannend, maar het is ook een cozy boek. Er zit veel liefde in en dat vind ik zo mooi aan dit verhaal. Ga het vooral lezen!

Het geheim van Penumbra’s boekwinkel – Robin Sloan

Een ander knus boek dat ik wil noemen is het geheim van Penumbra’s boekwinkel. Dit boek speelt zich voornamelijk af in knusse boekwinkels en bibliotheken. Het is een heel knus verhaal voor mijn gevoel, ondanks dat het op bepaalde momenten wel spannend is. Ik krijg van dit boek echt een beeld van grote oude boekenkasten met warme open haarden. de hoofdpersoon, Clay, komt te werken in een boekwinkel die 24 uur per dag open is. Maar steeds komen er vreemde mensen, die maar naar een boek zoeken. Clay gaat op onderzoek uit. Het is echt een fijn boek en ik ga hem zeker een keer herlezen.

Truly Devious – Maureen Johnson

Truly Devious is zo’n ander boek dat voelt als een warm bad. Dit is een spannend boek over Ellingham Academy. Een school dat ooit geleid werd door Albert Ellingham. Kort na de oprichting werden zijn vrouw en zijn dochter ontvoerd. Ellingham werd bedreigd en zijn vrouw werd dood gevonden. Jaren later komt Stevie Bell op de school. Als true crime enthousiasteling is ze er op gebrand om de zaak op te lossen. Maar is het nu eigenlijk wel veilig op school? Het verhaal speelt zich af in de bergen van Vermont. Het is daarom een erg cozy verhaal met deels de sneeuw en deels kleine plaatsjes met warme plekken. Er zijn mooie gebouwen, maar ook kleine huisjes. Het is een fijn cozy verhaal, die tegelijkertijd heel spannend is. Zeker een aanrader!

Het Huis aan de Gouden Bocht – Jessie Burton

Dit boek speelt zich juist af in Nederland, Amsterdam om precies te zijn. Ook dit boek speelt zich af in een winterse omgeving, namelijk in de winter van 1686. Nellie Oortman, als jong meisje getrouwd met een rijke handelaar, krijgt van haar man een poppenhuis cadeau. Precies het huis waar ze op dat moment in wonen. Er worden dingen voor het huis geleverd, maar dan gebeuren er rare dingen en lijkt het bijna de werkelijkheid weer te geven. Het is een spannend boek, maar ergens ook knus. Vooral door de sfeer en de tijd waarin het afspeelt.

En dat was mijn Friday Five van deze week. Nu rest het me alleen nog om jullie een fijne feestdagen te wensen. En kijk vooral op de volgende blogs voor meer knusse boeken.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)