Een keer in de zoveel tijd gaat de Friday Five over kleurige boeken. Het thema van deze rubriek gerund door Joost van NerdyGeekyFanboy van deze week is iets minder kleurrijk, namelijk Zwarte boeken. Welke zwarte boeken ik leuk vond? Lees snel verder!

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children is in een korte tijd een van lievelingsseries geworden. Het is een serie over vriendschap, familie, acceptatie en voor elkaar door het vuur gaan. Echt een geweldig boek en een geweldige serie.

Beautiful Creatures

Beautiful Creatures is een verhaal over twee jonge mensen die deels elkaar aantrekken en deels elkaar van zich af duwen. Het is een liefdesverhaal, maar ook met magie en fantasiewezens en -verhalen. Ik vond het heel cool hoe de geschiedenis van de Verenigde Staten in dit verhaal werd betrokken.

Dracula

Als dit geen duister verhaal is dan weet ik het ook niet meer. Het beroemde boek Dracula van Bram Stoker gaat over dé vampier. Ik kon hier moeilijk inkomen, maar aan het einde kon ik het miet meer los laten. Geen rustige leeservaring, maar zeker een spannende.

Dromendochter

Dromendochter is dan weer een heel ander soort verhaal, al proef ik wel een bovennatuurlijk tintje in deze lijst. Dromendochter gaat over een jonge vrouw die houdt van kunst maken. Echter wordt ze soms door haar bovennatuurlijke voogden op reis gestuurd om tanden te halen. Uiteindelijk komt ze op een plek waar ze zeker niet hoorde te komen en dan neemt haar leven een nog raardere wending.

Cirque du Freak

Cirque du Freak, van de Darren Shan serie geschreven door… Darren Shan, gaat over… Darren Shan. Darren wordt onder de hoede genomen door een vampier, Larten Crepsley. Dit leixt tot een adembenemend verhaal over vampieren, een circus, vreemde niet pratende wezens, vriendschap, liefde en een hoop uithoudingsvermogen. Zeker een coole serie met een aardige hoeveelheid mindfucks.

Dit was de Friday Five van deze week. Tot volgende week en lees ondertussen ook de blogs van de volgende mensen.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)