Aan het begin van het jaar een nieuwe Friday Five! Veel mensen maken goede voornemens voor het nieuwe jaar. Dingen die ze in het nieuwe jaar willen bereiken: afvallen, minder alcohol, meer sporten. In die lijn is het thema voor deze Friday Five ook bedacht. Onze leesvoornemens voor 2022! De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

Veertig boeken lezen

Vorig jaar heb ik de Goodreads Reading Challenge gedaan. Aan het begin van het jaar had ik mijn doel op vijftig boeken gezet, maar richting het einde van het jaar merkte ik steeds meer dat het me niet ging lukken. Ik hoopte nog veel boeken te lezen, maar eerst verlaagde ik mijn doel naar veertig en richting het einde van het jaar heb ik hem naar 33 gezet. Dit heb ik uiteindelijk gehaald, maar dat zorgde er ook voor dat ik me bedacht dat het beter voor me is om dit jaar niet weer naar de vijftig boeken te gaan. Veertig boeken klinkt echter als een heel mooi doel. Iets meer dan dit jaar, maar nog steeds wel goed te doen. Dus dat is mijn eerste leesvoornemen!

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
Rianne has read 1 book toward their goal of 40 books.
hide

Meer buiten mijn comfort zone lezen

Op het moment lees ik vooral Young Adult. Het zijn vooral de makkelijkere boeken die ik nu lees, maar daar wil ik een beetje meer vanaf stappen. Het lijkt me leuk om wat meer naar adult fictie te gaan. Thrillers, romans en historische romans. Daarnaast wil ik wat meer de literaire fictie in stappen. Ik heb van oktober tot en met december een schrijfcursus gedaan (waarover later meer!) en ik heb daar over veel interessante concepten gehoord van buitenlandse én Nederlandse schrijvers, dus die wil ik ook graag gaan lezen.

Meer (structureel) tijd nemen om te lezen

Ik neem niet altijd de tijd om te lezen. Echt tijd aan de kant zetten kan best lastig zijn als mijn hoofd vraagt om actie en snelle voldoening. Dit gebeurt dan sneller met games. Maar juist omdat het niet altijd goed is om games te spelen, is het goed als ik echt meer tijd apart zet om te lezen. Een avond niet gamen, maar de hele avond lezen, het liefst met een kopje thee er bij, of juist overdag de tijd nemen om een groot deel te lezen, dat is waar ik meer behoefte aan heb. En dan komt het boekenaantal natuurlijk vanzelf.

Boeken van Nederlandse bodem lezen

In tegenstelling tot Joost lees ik juist veel Engelse boeken. De Young Adult boeken die ik lees zijn voornamelijk in het Engels geschreven en dan wil ik juist ook de Engelse tekst lezen in plaats van de Nederlandse vertaling. Hiermee steun ik natuurlijk niet de Nederlandse boekenmarkt. Daarom wil ik ook meer boeken in het Nederlands gaan lezen, en het liefst ook boeken die door Nederlands sprekenden zijn geschreven. De Nederlandse literaire fictie gaat hier natuurlijk ook bij helpen. Ik wil dit jaar graag tien Nederlandse boeken lezen.

Boeken uit mijn boekenkast lezen

Net als waarschijnlijk alle liefhebbers van boeken heb ik ook een hele boekenkast vol met boeken. Veel van deze boeken zijn helaas nog niet door mij gelezen. Om er voor te zorgen dat mijn boekenkast netjes en leuk blijft, wil ik dit jaar graag een aantal boeken uit mijn boekenkast lezen. Hierdoor hoop ik mijn fysieke te lezen boeken lijst wat te verkleinen. Mijn doel is om dit jaar acht boeken uit mijn boekenkast te lezen.

En dat waren mijn leesvoornemens voor 2022. Ik weet niet of dit me allemaal gaat lukken, maar ik hoop het natuurlijk wel. Wat zijn jullie leesvoornemens voor 2022? Veel succes en plezier met dit nieuwe leesjaar!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)