Ondanks dat deze blog voornamelijk gaat over boeken en schrijven vind ik het ook altijd leuk om soms een beetje door te laten schemeren van mijn sportieve activiteiten. Ik ben zeker geen fit girl of ook maar iets wat er op lijkt, maar ik vind het leuk om actief te zijn en doelen te stellen op fysiek gebied.

Hardlopen, hardlopen, hardlopen

Het meeste doe ik toch wel hardlopen. Ik loop ondertussen zo’n 3-4 keer hard per week. Het is nog niet heel ver, maar ik hoop zeker een stuk verder te gaan dit jaar. Met als eerste doel om in februari mee te doen aan een hardloopevenement. 10 km is het doel daarvoor en het doel dat daar bij hoort is dat ik mijn persoonlijke record sinds 2023 wil verbreken. Vorig jaar heb ik op de 10 kilometer 1 uur 12 minuten en 54 seconden gedaan. Mijn doel is om dat dit jaar te verbeteren. Misschien onder de 1 uur en 10 minuten. Met hoe veel ik nu train denk ik dat me dit wel moet gaan lukken

Nadat ik deze 10 kilometer heb gedaan wil ik nog verder dan dat. Ik hoef nog niet meteen naar de halve marathon dit jaar. Ik heb het gevoel dat dat nog iets te ver gegrepen is, maar een mooie 15 kilometer klinkt wel lekker. En verder gewoon mijn 10 kilometers blijven doen. Dit jaar ga ik trouwen(!), dus ik heb al genoeg te doen dit jaar, dus de echte plannen liggen zelfs voor daarna, in 2025.

Ik vind zwemmen ook nog altijd heel erg leuk. Ik vind het heel erg fijn om door het water te glijden en zo snel mogelijk aan de overkant te komen. Met het doel om uiteindelijk een keer een triatlon te gaan doen wil ik dus ook blijven zwemmen. Helaas zijn de openingstijden in ons zwembad op dit moment iets gelimiteerd, als die weer wat breder zijn wil ik zeker weer wat vaker gaan. Badmuts op en gaan dus!

En naast dit alles wil ik ook nog wat krachttraining doen. Het is niet te geloven, maar Rianne heeft een abonnement op de sportschool genomen. Ik sta nu elke week in de gym op apparaten mijn spierballen te laten shinen. En stiekem vind ik dit nog veel leuker dan ik had verwacht. Mijn lichaam tot het uiterste duwen en tegelijkertijd sterker worden. Klinkt goed toch? Dus een laatste doel is om consequent naar de sportschool te gaan. En misschien dat ik nog op de fiets ga proberen te rijden daar? Totdat ik een triatlon fiets heb om op mezelf te trainen?

En dat was het! Mijn sportieve doelen voor 2024. Heb jij nog sportieve doelen staan dit jaar? Misschien nog sportevenementen die je in het verschiet hebt? Laat het me weten!