Twee dagen te laat, maar hier is alsnog mijn Friday Five van deze week! In de Friday Five van deze week gaan we weer even verder met de boeken die we willen lezen dit jaar! In plaats van veel boeken lezen, gaat de Friday Five van deze weer over de fysieke To Be Read en de verlaging daarvan, namelijk de ongelezen boeken uit onze boekenkast die we willen lezen. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

The Ballad Of Songbirds and Snakes – Suzanne Collins

Aangezien ik de originele trilogie van the Hunger Games ook in mijn kast heb staan moest ik natuurlijk ook de proloog kopen toen deze uit kwam. Het laatste boek van de Hunger Games beviel me niet helemaal, maar ik vind de wereld en de setting wel nog altijd heel cool, dus ik ben heel benieuwd hoe dit boek gaat lopen. Het gaat over Coriolanus Snow, die tijdens de Hunger Games van Katniss Everdeen president zal zijn, maar dan 64 jaar geleden, wanneer Snow zelf een tribute in de Hunger Games moet bijstaan.

Emma – Jane Austen

Emma is juist weer een heel ander boek. Een klassieker van Jane Austen. Ze heeft Pride and Prejudice geschreven, die erg bekend is, maar ook Emma is een bekend boek van haar. Ariel Bissett, die ik voornamelijk volg op Youtube, heeft het best vaak over haar en ze laat ook soms stukjes van de film zien, dus daardoor ben ik ook enthousiast geworden om dit boek te lezen. Ik ben erg benieuwd. Het boek gaat over Emma, een rijke slimme nogal verwende dame die gelooft dat ze heel goed is in het koppelen van mensen.

Echo van de Tijd – Pamela Hartshorne

Dit boek heb ik ondertussen al jaren in mijn kast staan, maar ik heb nooit de tijd genomen om het te gaan lezen. Ik heb hem ooit gekocht op een boekenfestijn en het is niet heel bekend, waardoor ik niet helemaal gehypet ben om het te lezen. Toch klinkt het als een heel interessant boek. Het is een verhaal dat volgens mij verspringt tussen twee verschillende tijden. Hawise Aske, een van de hoofdpersonen wordt in 1575 beschuldigd van hekserij. Vier eeuwen later komt Grace Trewe in een vervallen huis wonen en ze begint realistische dromen te krijgen over een onbekende vrouw. Zijn de twee met elkaar verbonden. Het klinkt in ieder geval heel fascinerend.

Even de Darkest Stars – Heather Fawcett

Van dit boek weet ik niet eens meer waar die vandaan komt. Misschien dat ik hem in een boekenbox heb gekregen, of dat ik hem als cadeau heb gekregen van iemand. Ik heb geen idee, maar hij staat in ieder geval al een hele tijd in mijn kast. Het is in ieder geval tijd om dit boek een keer te gaan lezen. Het gaat over Kamzin, die ingehuurd wordt als ontdekkingsreiziger. Ze moet een grote berg beklimmen om een talisman te vinden. Haar zus begint als tegenstander aan dezelfde tocht, maar de vraag voor Kamzin is, wil ze zorgen voor de veiligheid van haar familie, of wil ze als eerste boven zijn?

Witches Steeped in Gold – Ciannon Smart

Toen ik laatst heel veel zin had in boeken over heksen heb ik overwogen om dit boek te gaan lezen. Ik was uiteindelijk toch voor een ander boek gegaan, omdat dit boek wel 533 pagina’s lang is. Het is echt een joekel van een boek. Toch klinkt dit boek nog steeds mega interessant, dus ik ga hem sowieso nog een keer lezen. Het gaat over twee jonge heksen die allebei recht hebben op de troon. Ze gaan een alliantie aan om de huidige doyenne uit te schakelen. Het klinkt heel spannend en ik ben benieuwd of dit boek mijn interesse in heksen bevredigt.

En dat was mijn Friday Five van deze week! Twee dagen te laat, maar nog steeds geschreven! Welke boeken in jullie boekenkast willen jullie lezen? En laat jij je boeken soms ook zo lang ongelezen in je kast staan? Laat het hieronder weten. Deze mensen vertellen er ook over in hun Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)