Voor veel mensen begint binnenkort het nieuwe schooljaar weer. Voor anderen is het zelfs al begonnen. Ik werk tegenwoordig, dus ik ben niet meer gebonden aan de schoolvakanties, maar ik leef nog steeds wel met de mensen mee die weer naar school toe moeten. En niet alleen de mensen in het echte leven, maar ook de mensen in de boeken die ik lees. Want er zijn genoeg boeken die zich afspelen op het moment dat iedereen weer naar school gaat. In de Friday Five, georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy is dan natuurlijk het thema ook: Boeken die zich afspelen aan het begin van een nieuw schooljaar.

Fangirl – Rainbow Rowell

Fangirl was het eerste boek waar ik aan moest denken, vooral omdat ik de scènes over hoe Cath voor het eerst op school kwam me nog steeds heel scherp voor de ogen staat. In Fangirl gaat Cath studeren op een universiteit. Ze schrijft in haar vrije tijd graag fanfiction over Simon Snow samen met haar tweelingzus, maar nu wil haar tweelingzus Wren opeens andere dingen doen dan fangirlen en de boeken voor de zoveelste keer herlezen, terwijl ze altijd alles samen deden. Nu moet Cath het alleen gaan doen en dat is nogal nieuw voor haar. Ik vond dit echt een cool boek, zeker omdat het gaat over schrijven en daar houd ik nou eenmaal van.

De School voor Magisch Begaafden – E. Rose Sabin

In De School voor Magisch Begaafden gaat Tria naar een toverschool. Haar moeder heeft dezelfde gaven als zij, maar in hun omgeving is het niet geaccepteerd om magisch begaafd te zijn. Daarom heeft Tria geen enkel idee van wat ze allemaal kan en dat wil ze nu gaan leren. In dit boek komen alle typische scènes naar boven over nieuwe scholen en nieuwe schooljaren. Het leren kennen van je klasgenoten, een nieuwe plek, en leraren die niet allemaal even fijn zijn om te hebben. Het is een leuk en interessant boek en ik ga zeker de rest van deze serie lezen.

Verkikkerd – Lisette Jonkman

Verkikkerd is nog zo’n boek waarin school, of in dit geval de universiteit van Twente, een belangrijk onderdeel is. Lucy is blij als ze gaat studeren, maar het lachen vergaat haar al snel als ze er achter komt dat ze in een huis komt met nerds! Dat is maar saai en onvolwassen, toch? Ik vind nerds in ieder geval cool, ik ben er zelf een, en dit boek vond ik dan ook helemaal geweldig. Lisette Jonkman kan heel leuk schrijven en dit boek was ook nog super grappig. Ik heb er in ieder geval heel hard om gelachen.

Beautiful Creatures – Kami Garcia and Margaret Stohl

In Beautiful Creatures komt er ook zeker een school naar boven. Ethan Wate zit in senior year van zijn high school in Gatlin, South Carolina. Hij wil niets liever dan van school zijn, zodat hij er weg kan en zijn leven echt kan beginnen. Maar het jaar begint niet zoals hij had verwacht. Het meisje waar hij al een tijdje over droomt zonder dat ze haar kent staat opeens voor zijn neus, op school! Het is Lena Duchannes, een caster die op haar zestiende er achter komt of ze een witte of een zwarte caster is. Maar dat weet Ethan nog niet. Dit boek is spannend en bovennatuurlijk cool, maar er zijn ook genoeg schoolstruggles waar iedereen wel eens van gehoord heeft.

Truly Devious – Maureen Johnson

In Truly Devious zit, hoe kan het ook anders, een school. Ellingham Academy is een privéschool voor artiesten, kunstenaars en slimme denkers. Het is opgericht door een groot man met veel geld die hield van raadsels. Jaren geleden, toen de school nog maar net open was, werden de vrouw en de dochter van Ellingham ontvoerd. De ontvoering, en waarschijnlijk de moord, zijn nog steeds niet opgelost. Stevie Bell, true crime fanaat is er van overtuigd dat ze de moord kan oplossen wanneer ze de mogelijkheid heeft om op de school te gaan studeren, maar is dit wel zo veilig als ze had gedacht? Cool boek, zeker gaan lezen, ik houd er van en ik wil zeker de andere boeken in deze serie gaan lezen.

En dat was de Friday Five van deze week! Dankjewel voor het lezen! Ben jij nu helemaal klaar voor school? Of ben je net als ik aan het werk? Welke boeken met scholen en universiteiten er in vind jij geweldig? Laat het me weten in de reacties!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)