Vandaag is de OhMyBookathon van start gegaan. Deze readathon wordt georganiseerd door Lisanne van OhMyBook.nl. Ik volg Lisanne zelf nog niet, maar ik zag deze Nederlandse leesmarathon voorbij komen op verschillende blogs die ik wel volg. Ook loop ik (nog steeds :$) achter op mijn Goodreads Challenge (ik loop nu 10 boeken achter..) en omdat ik nog vakantie heb dacht ik: Waarom niet?

Er zijn 6 reading challenges, waarop de boeken die gekozen worden gebaseerd zijn. Dit zijn de challenges:

Ik heb helaas niet zo heel veel boeken, dus het is wat lastig om boeken te vinden die ik wil lezen die ik ook in mijn kast heb staan. Daarom ben ik niet van plan om de challenges al te strak te volgen. Ik heb voor nu deze boeken op mijn To be read-lijstje staan:

  • The General geschreven door Robert Muchamore
  • The Lost Hero geschreven door Rick Riordan
  • Dreams of Gods and Monsters geschreven door Laini Taylor
  • Het Rosie Effect geschreven door Graeme Simsion
  • Harry Potter and the Chamber of Secrets geschreven door J.K. Rowling
  • Wicked geschreven door Sara Shepard

Dit zijn de boeken die ik voor nu op mijn lijstje heb staan. Het lijkt ook nog te passen met de challenges (en ik had mezelf nog zo gezegd dat ik daar niet op zou letten…)

Voor iedereen die ook meedoet: Veel leesplezier!


Dag 1, 16:58

Cherub - The General

Het gaat goed! In ieder geval, tot nu. Ik heb vanmorgen wat gelezen, maar ik heb vandaag gewerkt, dus ik had overdag niet zo veel tijd. Nu ga ik in ieder geval even lezen tot het avondeten. Ik ben op het moment the General aan het lezen, geschreven door Robert Muchamore. Ik vind deze boeken altijd heel fijn voor een leesmarathon, omdat ze makkelijk te lezen zijn en toch ook leuk en spannend zijn.

Cherub is een serie over een jongen, James, die bij een organisatie komt die kindspionnen opleid en op missie stuurt. Het is een organisatie van de Britse overheid en de spionnen maken altijd super veel mee. Het is heel leuk en spannend om te lezen over de missies zelf, maar ook het gedeelte op het terrein van Cherub is super cool en interessant. Ik ben nu op bladzijde 31.


Dag 2, 12:25

Ik moet mezelf een beetje schamen denk ik. Vooral voor mezelf dan. Ik wilde gisteravond gaan lezen, maar dat is niet zo heel goed gelukt. Ik ben gisteravond tot bladzijde 94 van The General gekomen. Vanmorgen voor het werk heb ik ook nog wat gelezen en nu ga ik verder voor de rest van de dag. Ik hoop dat jullie een leuke dag hebben vandaag!


Dag 3, 17:02

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Het gaat nu een stuk beter met lezen. Ik heb vandaag het eerste boek uitgelezen! Gisteravond heb ik wat gelezen, naast dat ik tv heb gekeken (Daphne Schippers heeft GOUD!). Gisteravond voordat ik ging slapen was ik daarom op bladzijde 201 van The General van de 282. En vandaag heb ik hem uitgelezen. Ik vond het boek een beetje meh. Ik was vooral heel geïrriteerd over de hoofdpersoon zijn acties. “Denk toch een keer na!” heb ik een paar keer willen schreeuwen. Hopelijk is de volgende beter en groeit hij eindelijk een keer op.

Vanmiddag ben ik dus begonnen aan het volgende boek: Harry Potter and the Chamber of Secrets. Ik ben op het punt in het jaar waarop ik bedenk dat ik alle Harry Potter boeken wil herlezen. Ik ben nu op bladzijde 48 van de 231, maar ik ben van plan om vandaag nog veel verder te komen.

Dag 7, 23:05

Dit is stiekem een beetje beschamend. Eigenlijk ben ik gewoon gestopt met lezen op een gegeven moment. Eigenlijk heb ik Harry Potter and the Chamber of Secrets helemaal niet uitgekregen. Misschien moet ik weer een leesmarathon gaan doen op het moment dat ik iets meer tijd heb. Maar ja, volgende keer beter. Ik hoop dat jullie marathon wel heel leuk was en dat jullie lekker hebben kunnen lezen.