Vandaag is het weer de hoogste tijd voor een nieuwe Friday Five. Volgende week hadden we het over het begin van het nieuwe schooljaar, deze week zijn we weer terug bij de namen met letters van het alfabet! De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Auteurs waarvan de naam begint met een H.

Nathalie’s Bewustwording – Harm en Yedda den Hertog-Koopmans

Nathalie’s Bewustwording is een boek dat ik alleen maar meer onder de aandacht wil brengen. Dit boek is geschreven door vrienden van hele goede vrienden van mij en ze hebben zelf ook meegewerkt aan de boeken, dus ik wil iedereen vertellen over dit boek. Daarnaast is het ook gewoon spannend en heel nieuw en uniek. Een leuk boek en het tweede boek is ook al uit. Het gaat over Nathalie die na het verlies van haar vader er achter komt dat de wereld niet is wat het lijkt. En er zijn mensen met bovennatuurlijke krachten. Is ze er zelf een van?

To Kill A Mockingbird – Harper Lee

To Kill a Mockingbird is een van de boeken waarvan ik vind dat iedereen die gelezen moet hebben (niks moet, alles mag!) Het laat veel zien van de wereld tijdens de Grote Depressie in de Amerikaanse staat Alabama. Het grootste onderwerp in het boek is een proces tegen een zwarte man die een meisje zou hebben mishandeld en verkracht. Hij is echter onschuldig. Het verhaal wordt gezien vanuit de ogen van Jean Louise, de zesjarige dochter van de advocaat van de zwarte man. Het is schokkend om dit verhaal te lezen, maar ook heel interessant om het te zien vanuit zo’n jong meisje.

Stad van Maskers – Mary Hoffman

Ik denk niet dat ik eerder heb verteld over dit boek en deze serie. Niet vaak, in ieder geval. Het is namelijk een boek dat ik heel lang geleden heb gelezen, maar waar ik wel heel enthousiast over was. Dit boek speelt zich af in een mirror wereld in een andere tijd. De hoofdpersoon, Lucien, komt er achter dat hij een stravagante is, een tijdreiziger. Hij reist naar het 16e eeuwe Venetië, waar hij een aantal belangrijke mensen ontmoet. Het is een spannend verhaal en ik raad iedereen aan de serie te lezen.

We Hunt The Flame – Hafsah Faizal

We Hunt The Flame is ook een heel cool boek, maar dan een stuk nieuwer. Het gaat over Zafira en Nasir. Zafira is een vrouw die zich voordoet als man om te jagen in de Arz, een gevaarlijke plek. Nasir is de zoon van de sultan, maar waar zijn vader ruw en hard is, voelt Nasir compassie. Ze gaan de Arz in om een verloren artefact te vinden dat de magie in het land terug zou moeten brengen. Er is spanning, gevaar en er hangt een sfeer die niet te ontkennen is. Ik vond het een cool boek. Met name de cultuur die ik hier proefde kon ik niet omheen.

Het Leven Uit Een Dag – A.F.Th. van der Heijden

Dit is een klein, maar fijn boekje dat je veel laat nadenken. Natuurlijk is dit boek klein, want het boek speelt zich af in een wereld waarin je maar één dag hebt om te leven. In een dag word je geboren, ga je naar school, werk je en kijk je voor één keer naar de zonsondergang. Een boek dat je veel laat nadenken over hoe kort het leven wel niet is en over wat nu écht belangrijk is in je leven.

En dat was de Friday Five van deze week! Wil je nu meer boeken vinden? Kijk dan vooral ook op de blogs van mijn medebloggers. Deze mensen doen allemaal mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)