Het is vrijdag, dus het is weer tijd voor de Friday Five van Joost van NerdyGeekyFanboy . Ik had al een tijdje geen Friday Five meer geschreven, omdat ik niet veel energie en tijd had, maar nu wel, dus laten we gaan! Het onderwerp van deze week is Boeken waar je iets van hebt geleerd. Dit onderwerp is bedacht door Joany van Craving Pages. En dit zijn mijn boeken voor deze week:

Turtles all the way down
Turtles all the day down is geschreven door John Green. Zijn boeken hebben altijd een moeilijk onderwerp, zoals het onderwerp kanker in the Fault in Our Stars. Dit boek gaat over iets wat ik heel interessant vind, namelijk dwang. De hoofdpersoon in dit boek heeft last van een dwangstoornis en nog meer problemen met haar psychische gezondheid. Ik heb zelf geen specifieke dwangstoornis, maar de gedachten en angsten die de hoofdpersoon heeft kwamen me wel zeker bekend voor. Dit boek heeft me vooral geleerd over hoe het is om een dwangstoornis te hebben.

On Writing
Oké, toegegeven, dit is een non-fictie boek. Dit boek van Stephen King gaat over… hoe raad je het… schrijven. Dit boek gaat deels over het leven van Stephen King en zijn weg naar het worden van een zeer succesvol schrijver. En daarna heeft hij allemaal tips en tricks voor het worden van schrijver en voor het schrijven van een boek. Van dit boek heb ik heel veel geleerd, maar ook veel energie gekregen om meer te willen schrijven.

Leerschool
Dit boek is een autobiografie. De schrijfster komt uit een zeer fundamentalistisch religieus gezin. Haar vader was zeer extremistisch en daardoor heeft ze een zeer gefocuste opvoeding gehad met weinig invloeden van de buitenwereld. Dit boek is hard, vol geweld en zeer schokkend, maar het heeft me veel geleerd over niet alleen streng Christelijke gezinnen, maar ook over onderwijs, vriendschap en familie.

Het Rosie Project
Het Rosie Project is gelukkig een stuk luchtiger dan het boek hierboven. Dit boek gaat over Don Tillman, een zeer autistische man op zoek naar de liefde. Dit boek is grappig, intrigerend en heeft mij veel geleerd over autisme. Ik vond het zeer interessant om autisme in een ander licht te zien, namelijk vanuit iemand die op zoek is naar liefde, want daar leer je normaal een stuk minder over.

Percy Jackson
Percy Jackson en de andere series van Rick Riordan zijn een van mijn lievelingsboeken. Deze boeken gaan met name over mythologie. De eerste serie, die met Percy Jackson, gaat over de Griekse mythologie en latere series gaan nog in op Romeinse, Egyptische en Noorse mythologie. Hierdoor heb ik vooral super veel geleerd over mythologie en oude verhalen. Sommige moet je een beetje in een andere tijd kunnen plaatsen, maar ook bijvoorbeeld voor toetsen Klassieke Culturele Vorming op de middelbare school heb ik hier veel aan gehad.

Dat waren de boeken voor deze week van de Friday Five. We zullen zien hoe lang ik dit volhoud, maar ik hoop een stukje langer! Lees daarnaast ook de blogs van de anderen die mee doen aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)