Het is bijna herfst en dat betekent dat het tijd is om lekker opgekruld op de bank te zitten met een kopje thee, een dekentje over en een goed boek. Maar welke boeken moet je dan lezen tijdens de herfst. Welk boek is perfect voor een herfstige dag. En laat dat nou precies het thema van deze Friday Five zijn. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy, dus laat me je vertellen welke boeken ik geweldig vind voor in de herfst.

When the Curtain Falls – Carrie Hope Fletcher

When the Curtain Falls is een boek over een twee mensen die gaan acteren in een toneelstuk in een theater. Het is een herfstig boek. Het is schattig en lief. Het is een beetje spannend, maar het is vooral super leuk om te lezen. Het is echt een heel fijn boek om te lezen op de bank met een dekentje over.

De Jasmijnzussen – Corinna Bomann

De Jasmijnzussen voelt voor mij ook aan als een herfstig boek. Het is wel een stuk zwaarden dan When the Curtain Falls, maar het is nog steeds ergens wel schattig. Het is een liefdesverhaal die ook zwaar heeft en er zitten veel zware punten in, maar ik denk dat het een fijn boek is voor in de herfst.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – Ransom Riggs

Dit is voor mijn gevoel ook het perfecte boek voor in de herfst. Het boek gaat over Jacob die op zoek gaat naar het weeshuis waar zijn opa is opgegroeid. Het is een magisch verhaal, een zoet verhaal en een spannend verhaal tegelijk. Het is echt heel cool en het lijkt me heel fijn om deze nog een keer te lezen met een lekker kopje thee.

Het Victoriaanse Huis – John Boyne

Het Victoriaanse Huis is een horror-boek, dus die moet je niet in de avond gaan lezen, maar het is wel een boek dat voor mijn gevoel goed bij de herfst past. Het boek geeft mij een beetje een herfstig gevoel. Er is wat storm en dergelijke. Het boek gaat over een vrouw die au-pair wordt van twee kinderen, maar wanneer ze er aan komt blijken er geen ouders te zijn. Maar iets of iemand lijkt haar niet daar te willen houden.

The Rosie Project – Graeme Simsion

The Rosie Project is juist weer lief en schattig. Veel mensen kennen dit boek al, maar het gaat over een jonge vrouw en een jonge man. De man heeft autisme en heeft nogal wat moeite met normaal functioneren. Door een misverstand komt hij in contact met de jonge vrouw en het is het verhaal over of ze elkaar vinden ondanks hun verschillen. Het is een heel leuk boek en heel fijn om op de bank te lezen met een dekentje over.

En dit waren mijn boeken van deze week! Ik hoop dat jullie van deze blog hebben genoten. Laat ook weten welke boeken jullie fijn vinden om te lezen in de herfst. En wil je meer boeken vinden? Lees dan ook de blogs van mijn medebloggers.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Bookbreak)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)