Gelukkig nieuwjaar!

Het is een nieuw jaar en veel mensen zijn weer bezig met hun doelen en goede voornemens voor 2024. Net als de afgelopen jaren heb ik niet per se goede voornemens. Ik vind het leuker om doelen te maken voor het jaar. Dingen die ik wil bereiken. Dit zijn voornamelijk de leuke doelen, want dat zorgt ervoor dat ik plezier blijf houden en de leuke dingen blijf doen.

De aankomende twee blogs ga ik jullie vertellen over mijn schrijfdoelen en mijn sportieve doelen voor 2024, maar nu ga ik het hebben over mijn grote leesdoel voor 2024. En die is misschien een klein beetje uitgeschoten. Misschien een beetje te gek voor woorden. Misschien gewoon veel te ambitieus. Maar dat boeit me helemaal niks, want ik vind het gewoon een leuk idee!

Vorige week, nog in 2023, was ik bezig met mijn TBR, mijn To Be Read, mijn Te Lezen Lijst. Daar staan nog steeds een hele hoop boeken in, maar ik heb er vorige week ook een hele hoop uit gehaald. Er stonden aan het eind van het jaar zo’n 90 boeken in. Dus ik heb in mijn nieuwe Bullet Journal een spread gemaakt met al deze boeken. Met als doel om er dit jaar zo veel mogelijk te lezen. De helft misschien?

RIANNE, BEN JE GEK GEWORDEN?

Ik lees al jaren niet zo veel meer. Sinds ik ben gaan werken lukt het me niet meer om heel consequent te lezen. Soms lees ik even heel veel. Soms lees ik een maand bijna niet. In 2021 las ik 33 boeken en sinds dat jaar is het een rechte lijn naar beneden. In 2022 waren het er 25 en vorig jaar waren het 18 (ja, je hebt gelijk. Ik heb mijn eindejaars-TBR niet eens gehaald.). Dus hoe ga ik het voor elkaar krijgen om meer dan 45 boeken te lezen dit jaar? Ik heb ook geen idee.

Maar het gaat om het idee, toch? Ik heb een idee en dat gaat er alleen maar voor zorgen dat ik meer lees. Of dat nou voor een dag, voor een maand of voor het hele jaar is, dat maakt voor mij niet eens zo veel uit. Er staan in ieder geval een hele hoop geweldige boeken op de lijst, dus ik ben heel enthousiast om er aan te beginnen. Let’s go!