Een nieuwe vrijdag, dus een nieuwe vijf! Vijf boeken rond een bepaald thema. Deze rubriek wordt geleid door Joost van NerdyGeekyFanboy en het thema van deze week is bedacht door Nienke van BookSomeTea. Ik vond dit een best lastig thema en ik moet dus ook zeker meer boeken gaan lezen rond mensen met een fysieke beperking, maar dit zijn de boeken waar ik op ben gekomen.

The Fault in Our Stars – John Green

Dit boek moest wel in het lijstje verschijnen. Hoe kan ik ook anders. The Fault in Our Stars heeft als centraal punt twee jonge mensen die verliefd worden, maar ook allebei kanker hebben. Ze ontmoeten elkaar bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Het is een hartverscheurend, maar ook hartverwarmend boek.

The Cuckoo’s Calling – Robert Galbraith

Ik vond het best lastig om boeken te vinden en toen kwam ik deze tegen. De beperking die Cormoran Strike heeft is niet natuurlijk gekomen, maar in de oorlog. Hij heeft gevochten in Afghanistan en daar heeft hij een been verloren. Verder is hij een detective die nog niet zo veel geld verdient, maar wel interessante relaties heeft.

The Sword of Summer – Rick Riordan

Rick Riordan is heel goed in het gebruiken van niet de gangbare karakters in zijn boeken. Er zijn veel nationaliteiten en achtergronden en hij gebruikt aardig wat karakters die niet hetero zijn. In The Sword of Summer heb je een dakloze (nee, hij is eigenlijk niet dakloos. Hij is eigenlijk een elf) genaamd Hearthstone. Hij is doof en hij heeft dus ook Magnus Chase gebarentaal geleerd. Het is erg cool om hem in het groepje te hebben.

A Game of Thrones – George R.R. Martin

In de Game of Thrones serie is Bran Stark een van de bekende hoofdpersonen. Hij kan niet lopen, omdat hij in een van de eerste aflevering naar beneden is gevallen van een toren. Hierdoor moet hij vaak gedragen worden en op een gegeven moment krijgt hij zelfs een rolstoel. Bran is niet een normale jongen komen we achter, maar ik moet nog gaan zien hoe dat allemaal gaat aflopen.

Everything, Everything – Nicola Yoon

Dit is een boek dat ik nog niet gelezen heb, maar dat wil ik zeker gaan doen. Dit boek gaat over een meisje dat een chronische ziekte heeft. Ze is in feite allergisch voor de wereld en gaat dus snel dood als ze buiten is. Dan krijgt ze een buurjongen waar ze verliefd op wordt en dat geeft haar de wens om naar buiten te gaan en de wereld te zien. Dit schijnt een hele emotionele rollercoaster te zijn dus ik ben benieuwd.

Dit was de Friday Five van deze week! Ik moet dus zeker meer boeken gaan lezen rond dit thema, maar misschien dat ik én jij wat meer inspiratie kunnen opdoen bij mijn medebloggers die blogs hebben geschreven over hetzelfde thema. Vind ze hier:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Bookbreak)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)