Een nieuw jaar, en dus ook weer nieuwe kansen voor mijn boeken om gelezen te worden! Vorig jaar ben ik er al een beetje mee gestart, maar vanaf nu wil ik het nog iets strakker oppakken: Het delen van mijn To Be Read voor de maand, wat wil ik gaan lezen in die maand, en het delen van de daadwerkelijk gelezen boeken aan het einde van die maand. Dit jaar hoop ik 40 boeken te lezen, 7 meer dan afgelopen jaar. Gelukkig zijn er genoeg boeken die ik wil lezen. En het is nu dus tijd om te beginnen met de boeken die ik deze maand wil gaan lezen!

De Verbannen Koningin – Holly Black (The Folk of the Air #3)

In dit boek ben ik zelfs al begonnen. Het is het laatste deel van The Folk of the Air serie en ik ben zo enthousiast over deze serie. Misschien ligt het aan mij, maar ik vind de opbouw van de wereld en de karakters zo geweldig. De karakters zijn allemaal zo diep en dubbelzinnig en ik leef voor de relatie tussen Jude en Cardan. Het enige waar ik nog een beetje over struikel is hoe onwetend Jude soms lijkt te zijn, zo erg dat ik naar haar wil schreeuwen. Maar ik geniet heel erg van dit boek en ik ben heel benieuwd naar het einde van de trilogie.

The Burning Maze – Rick Riordan (The Trials of Apollo #3)

The Burning Maze is het derde deel van de Beproevingen van Apollo. Dit is weer een geweldige serie van Rick Riordan. Apollo wordt een mens en moet weer terug in de gratie zien te komen bij zijn vader Zeus. Maar dat is niet zo makkelijk als hij in eerste instantie had gedacht. Hij moet opeens gaan samenwerken met halfgoden en anderen en dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je gelooft dat je de beste god bent die bestaat en soms een klein beetje arrogant bent. Ik ben erg benieuwd naar de rest van deze serie en naar hoe het gaat aflopen. Ik ben in ieder geval van plan om van dit boek te gaan genieten.

The Vanishing Stair – Maureen Johnson (Truly Devious #2)

Ik ben van plan om dit boek te gaan luisteren via een luisterboek. Het eerste boek van deze serie vond ik echt geweldig, maar om de een of andere reden lukt het me niet om aan het tweede deel te beginnen. Terwijl ik dit schrijf zorg ik er voor dat het luisterboek klaar staat, zodat ik meteen kan beginnen als ik er klaar voor ben. Een goede voorbereiding scheelt al de helft natuurlijk. In Truly Devious probeert de hoofdpersoon, Stevie, een oude ontvoering en moord op te lossen. Maar dat brengt haar zelf ook in gevaar op Ellingham Academy. Ik ben heel benieuwd naar dit tweede deel. Nu nog beginnen.

Action Packed – Kenny Rubenis (Dating for Geeks #6)

En dan als laatste wil ik nog een relatief makkelijk boek toevoegen. Eigenlijk is dit een stripcollectie van Dating for Geeks. Elke werkdag werd er een korte strip in de Metro geplaatst, getekend en gemaakt door Kenny Rubenis. Ze komen tegenwoordig niet meer in de Metro, maar hij plaatst ze nog wel op Facebook et cetera. Eens in de zoveel tijd verschijnen ze dan in een collectie. Ik ben nu bij deel 6. Ik heb ze meestal al gelezen, maar het is leuk om alles in volgorde te lezen en lekker te chillen met mijn favoriete fictieve geeks.

En dat is mijn TBR voor januari! Ik hoop hiernaast ook nog Val en Verlossing van Leigh Bardugo te lezen. Dit boek heb ik gereserveerd bij de bibliotheek, maar aangezien deze nog al eens in trek is vermoed ik dat het nog wel even duurt voordat ik deze kan gaan lezen.

Met welke boeken willen jullie het jaar beginnen? Laat vooral je reactie hieronder achter! En kijk begin februari weer op deze blog om te zien of ik deze boeken ook daadwerkelijk heb gelezen.