Houd je van boeken lezen en lekker griezelen? Als je hier ja op hebt geantwoord zal dit artikel vast iets voor jou zijn. Het is net Halloween geweest, dus dit vond ik het juiste moment om jullie drie boeken aan te bevelen met het thema horror en griezelverhalen. Veel leesplezier!

De Darren Shan-serie geschreven door Darren Shan
Deze serie gaat over een jongen die op jonge leeftijd een half-vampier wordt en meereist met een circus samen met Mr. Crepsley als zijn vampiersleerling. In het begin dacht ik dat het meer een kinderboek was, maar nu ik was verder ben in de serie wordt het steeds spannender en gruwelijker. Zeker niet voor kleine kinderen bedoeld in ieder geval! Ik ben nu al een stuk verder in de serie, en het wordt steeds uitgebreider en interessanter. Ik vind het leuk om te lezen over deze wereld met vampieren.

De Griezelbus geschreven door Paul van Loon
Wie kent deze boeken nou niet? Als klein kind bedacht ik me dat ik vast al wel oud genoeg was om ze te kunnen lezen. Niet dus, want ik heb de rest van de nacht nachtmerries gehad of niet kunnen slapen. De Griezelbus gaat over, wat dacht je anders, een Griezelbus. In elk boek van deze serie komt een bus voor, waarin griezelverhalen worden verteld, maar er gebeuren buiten de bus ook nog akelige dingen.

Carrie geschreven door Stephen King
De trailer van de gelijknamige film heeft mij de stuipen op het lijf gejaagd. Ik had kippenvel op mijn armen staan. De film leek me te eng, maar het verhaal lijkt me wel super interessant, dus misschien moet het ik het boek maar gaan lezen. Het boek gaat over een meisje met een godsdienstfanaat als moeder. Ze wordt gepest en tijdens een schoolfeest worden de pesterijen haar te veel. Dan gebruikt ze haar telekinetische krachten als een gevaarlijk wapen…

Welke van deze boeken heb jij al gelezen? En heb jij nog aanbevelingen voor boeken met griezelen als thema? Ik ben benieuwd!