Ik heb onlangs een paar keer de vraag gekregen wie ik ooit zou willen ontmoeten als ik daar de kans toe had. Met wie zou ik een kopje thee willen drinken? Van wie zou ik van alles willen weten? Ik heb een lijstje met drie mensen die ik graag zou willen ontmoeten. Alle drie om verschillende redenen. Hierbij mijn lijstje, en mijn toelichting. Enjoy!

Carrie Hope Fletcher.

Ik heb deze persoon al zo vaak genoemd op mijn blog, maar ik hoop dat jullie nog niet zat er van zijn. Als je Carrie nog niet kent moet je zeker één van haar video’s op Youtube kijken. Of ze allemaal, zoals ik heb gedaan. Carrie is een jonge vrouw. Mooi, getalenteerd en beautiful herself. Ze heeft Eponine gespeeld in Les Misérables en op het moment speelt ze Truly Scrumptious in Chitty Chitty Bang Bang. Ze kan acteren én zingen. Zeer goed ook. Daarnaast heeft ze twee boeken geschreven. Een fictie en een non-fictie boek. En uiteraard heb ik ze allebei in mijn kast staan.

Maar naast dat ze dus acteert, schrijft én zingt maakt ze filmpjes op Youtube. Wat ik zo geweldig vind aan Carrie is dat ze altijd vrolijk lijkt in deze video’s. Ze is heel erg zichzelf en ze wil dat heel graag over brengen naar anderen. Ze praat over homoseksualiteit, aankomen en afvallen, vrienden, familie. Maar ze heeft het niet alleen over serieuze dingen. Ze doet echt van alles en bij elk filmpje komt vaak veel vrolijkheid en enthousiasme kijken en daar word ik zelf ook vrolijk van. Als ik een beetje verdrietig of boos of gefrustreerd ben dan ga ik filmpjes van haar kijken. De filmpjes laten me zo veel beter voelen.

Ik zou heel graag een keer met Carrie thee drinken. Met haar kletsen over van alles en nog wat. Al zal ik waarschijnlijk van schaamte diep in mijn stoel zakken en niks durven te zeggen.

Ed Sheeran

Wie kent Ed Sheeran niet? Ik heb Ed Sheeran ontdekt toen ik Thinking out Loud van hem luisterde. Daarvoor kende ik hem niet zo goed. De liedjes gingen een beetje langs me heen, omdat ik er niet goed naar luisterde en vooral omdat ik naar andere muziek luisterde. Maar NU? Ik ben verkocht. Ik luister soms uren naar zijn muziek. Er zijn zo veel verschillende liedjes die hij heeft gemaakt, dat het nooit verveeld. Steeds is er weer een nieuw liedje die me weer verrast. Ik houd er van.

Ed Sheeran is iemand die ik vooral wil ontmoeten, omdat ik zo een fan ben van zijn muziek. Ed Sheeran zelf lijkt me een heel leuk persoon om mee te praten, maar ik wil natuurlijk ook zijn handtekening. Want ja, fan hé. 😉

And last but not least…

J.K. Rowling

J.K. Rowling, wie kent háár nog niet? Of nou ja, wie kent haar boeken niet? Harry Potter? Rinkelt er een belletje?

Ik zag laatst een filmpje met J.K. Rowling en Daniel Radcliffe die een gesprek met elkaar hebben. Ik vond dit filmpje echt super interessant. Het gaat niet alleen over hoe de boeken films zijn geworden en het hele proces erachter, maar ook over hoe Joanne het geschreven heeft. Ze vertelt over wat haar ideeën waren tijdens het schrijven, welke gedachten ze had bij bepaalde scenes. Wat ik ook heel interessant aan het filmpje vond, was dat ze vertelde over haar manier van een fictieve wereld bouwen en de opbouw van de personages die in het verhaal voorkomen. Ik wil heel graag boeken schrijven en meer over het schrijversvak te weten komen, dus ik vind al deze dingen leuk om te horen.

Wanneer ik een gesprek mocht hebben met J.K. Rowling, of in ieder geval haar wat vragen mocht stellen, dan zouden deze vragen daar over gaan. Het zijn vragen zoals: Had je de wereld al bedacht voor je begon met schrijven? Hoe evolueerden zaken zich, zoals Zweinstein, de Ochtendprofeet en de Wegisweg? Ook vind ik het interessant om te horen over karakterontwikkeling en natuurlijk vind ik het leuk om haar tics te weten te komen. Schreef ze altijd op dezelfde plek, met dezelfde pen of altijd in dezelfde kleding? Ik wil het allemaal weten!

Wie zouden jullie ooit nog willen ontmoeten? En waar zou je het met die persoon over willen hebben?