Ik ben iemand die graag boeken leest, maar is maar zoveel tijd in een leven en zo veel boeken om te lezen. Daarom neem ik vaak de tijd niet om een boek te herlezen. Want waarom gebruik ik die tijd niet om nieuwe boeken te lezen? Boeken die ik nog nooit eerder heb gelezen. Toch zijn er een aantal boeken die ik graag wil herlezen. Soms boeken die ik altijd zal blijven herlezen, omdat ik ze zo geweldig vind.

Harry Potter boeken

Als eerste heb je natuurlijk de Harry Potter serie. Ik probeer één keer per jaar deze serie te herlezen, want het zijn zulke fijne boeken om te lezen. Altijd zijn er weer meer nieuwe dingen om te ontdekken in deze boeken en er is nog zo veel te leren over het verhaal. Ik vind het fijn om te lezen, omdat het me altijd een soort knus gevoel geeft en ik word er heel blij van.

Percy Jackson and the Lightning Thief

Dan heb je ook nog de serie Percy Jackson en de Olympiërs. Dit is een serie van Rick Riordan die gaat over een jongen die een halfgod blijkt te zijn, de zoon van Poseidon. Deze boeken zijn ook super leuk om te lezen. Ik vind ze vooral leuk, omdat er zo veel mythologie in voor komt. Ook zijn de boeken super grappig, waardoor ik altijd blij ben als ik weer een stukje uit een van de boeken heb gelezen. Ook heb je nog de nieuwere series, Helden van Olympus, De Avonturen van de Familie Kane, en er zijn nog meer series die te maken hebben met andere oude religies. Het is super interessant om over te lezen en het is super interessant hoe deze ideeën zijn teruggebracht in de moderne wereld.

Fangirl

Fangirl is dan weer een heel ander boek. Fangirl gaat over een meisje die fanfictie schrijft over een serie. De gaat studeren en schrijft tijdens haar studie ook veel fanfictie, maar eigenlijk wil ze ook meer gaan schrijven wat niet te maken heeft met al bedachte verhalen. Wat ik leuk vind aan dit boek is dat het mij ook de boost geeft om meer te gaan schrijven, of het nou fanfictie is (wat ik eigenlijk nog nooit geschreven heb) of gewone verhalen. Ook vind ik het super leuk om te lezen over hoe zij er voor zorgt dat ze blijft schrijven.

Verkikkerd

Verkikkerd is een boek geschreven door Lisette Jonkman. Verkikkerd is ook een boek dat gaat over een meisje dat gaat studeren. Ze hoopte op veel feesten en veel plezier maken, maar ze komt in een huis met allemaal nerds. Dat ziet ze in het begin helemaal niet zitten. Misschien dat ze het ooit nog leuker gaat vinden? Dit boek vind ik vooral leuk omdat het super grappig is. Het is luchtig, leest lekker weg. Het is geschreven door een Nederlandse schrijver over een Nederlandse studentenstad dus het is ook nog heel herkenbaar en leuk om te lezen. Ik word echt super vrolijk van dit boek.

De Da Vinci Code - Dan Brown

En dan als laatste heb ik nog de boeken over Robert Langdon van Dan Brown. Er is net een nieuwe van deze serie uitgekomen, Oorsprong, en toen bedacht ik me maar weer hoe interessant al die boeken eigenlijk zijn. Met alle puzzels en raadsels. Deze boeken vind ik cool, omdat er zo veel spanning bij komt kijken, maar ook de intelligentie en de kennis over al die tekens die er in voorkomen en puzzels die opgelost moeten worden. Ik vind het echt super cool om er over te lezen en ik denk dat ik deze boeken nog vaak ga herlezen om die spanning en de opwinding over de puzzels weer helemaal terug te laten komen.

Dus dat waren de boeken die ik waarschijnlijk nog vaak zal gaan herlezen. Waarschijnlijk zijn er nog wel meer boeken die ik zal blijven herlezen. Er zijn zoveel boeken in de wereld en er is niet genoeg tijd om ze allemaal te lezen, maar toch is het ook fijn om even terug te vallen in bekende boeken om weer de herinneringen op te halen van toen ik die boeken voor het eerst las. Geweldig.