Het is al even geleden dat ik iets heb geschreven over sport en bewegen, dus ik dacht dat het maar weer tijd was om iets te gaan schrijven over wat ik allemaal doe op het gebied van sport.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel weinig heb gesport de laatste tijd. Maar eind eind juni heb ik wel de eerste keer 10 km hardgelopen! Daar ben zeker ik heel trots op. Ongeveer een week later heb ik nog een keer 10 km gelopen, toen met mijn broertje, en dat ging ook heel goed, voor mijn gevoel tenminste. Ik heb de eerste keer de 10 km in een uur, 12 minuten en 26 seconden gelopen en de tweede keer liep ik hem in een uur, 11 minuten en 17 seconden. Beide niet zo heel snel, maar het was wel heel leuk en ik was wel heel trots dat ik het überhaupt volbracht heb.

Hardlopen

Maar daarna begon ik een beetje te verslappen. Ik had een trainingsschema afgemaakt, dus ik moest eigenlijk weer met een nieuw schema beginnen. Echter zouden we ook al snel op vakantie gaan, en daar, Oostenrijk, zou ik bijna niet kunnen hardlopen, dus ik dacht: ik wacht wel tot na de vakantie. Toen begon echter school ook weer, dus toen was het wat wennen en een beetje lastig in te plannen. ‘Ik wacht nog wel even.’ Bovendien was ik was gestrest en voelde hardlopen meer als een verplichting dan als een leuk tussendoortje, dus toen heb ik een tijdje niet hardlopen, of alleen wanneer ik er echt zin in had. Nu heb ik een schema liggen met als doel 7 km en dan ga ik ook alleen lopen als ik het echt wil. Ik ga niet lopen als ik geen zin heb. Op deze manier blijft het ook leuk.

Dus de laatste 2-3 weken ben ik weer aan het hardlopen. Niet zo veel. Een of twee keer per week, maar het is wel leuk. Het begint een beetje koud te worden, wat ik wel jammer vind, maar daar moet ik even doorheen en dan wendt het vanzelf weer. Hopelijk wordt het weer leuker om te gaan hardlopen en ga ik snel weer net zo snel als voor mijn dipje.

Toen ik op vakantie was heb ik uiteraard wel op andere manieren bewogen. Ik was op vakantie in het mooie Oostenrijk en daar hebben we heel veel mooie wandelingen gemaakt. Ook heb ik veel gezwommen. We mochten gratis in het zwembad in de buurt, dus daar heb ik veelvuldig gebruik van gemaakt. Het was een buitenzwembad, dus we konden er niet altijd in. Er waren echter ook veel mooie dagen, dus op die dagen heb ik heel wat baantjes getrokken. (Al moeten ze die kinderen die overdwars zwemmen in plaats van in de lengte echt aan hun benen het water uit trekken. Grr.)

Na de vakantie heb ik ook nog wat gezwommen hier in Nijmegen. Van de universiteit hier heb ik weer een sportkaart, zodat ik lekker kan sporten. Ik kan gratis baantjes trekken in het Erica Terpstra Zwembad, maar ik kan ook bijvoorbeeld gaan fitnessen, bewegen op muziek, danslessen, en spinnen. Er zijn zo veel verschillende dingen die je bij het sportcentrum kan doen, dat het zeker de moeite waard is om te proberen. Ik heb een paar keer gefitnest. Dat vind ik wel leuk, maar ik denk dat ik er toch iets te zelfbewust voor ben. Ik doe vast van alles verkeerd of zoiets. Spinning wil ik ook nog wel een keer proberen. Dat was die keer dat ik het heb geprobeerd wel echt heel leuk.