We zijn nu net in april en dat betekent dat ik jullie weer kan vertellen wat ik de afgelopen maand heb gelezen. En dat is niet veel. Heel gek is dat ook niet, want in maart ben ik verhuisd! Ik ben van Utrecht naar Nieuwegein verhuisd en dat betekent dat er veel gewerkt, gesjouwd en geklust moet worden. Als je dat onthoudt vind ik het zelfs nog heel wat dat ik twee boeken heb gelezen deze maand.

This Poison Heart van Kalynn Bayron is nu al een van mijn favoriete boeken van 2022. Het was zo’n fijn boek om te lezen en ik kijk nu al zo erg uit naar het volgende boek in deze serie. Het boek gaat over Briseis die al haar hele leven weet dat ze speciale krachten heeft met planten. Ze kan bomen en planten laten groeien. Ze komen verder tot lezen als ze voorbij komt. En ze heeft geen enkele last van hun gif. Toch heeft ze geen idee waar deze krachten vandaan komen. Misschien zit het in haar bloed, maar haar bloedverwanten heeft ze nooit ontmoet. Maar dan komt er een notaris vertellen dat ze een heel landhuis heeft geërfd heeft van haar tante en daar… vindt ze interessante dingen. Een apotheekje waar middeltjes leek te zijn verkocht en een heuse tuin vol giftige planten. Uit wat voor familie komt ze eigenlijk en wat was hun doel? Echter een super spannend en tof boek met geweldige karakters. Nogmaals: ik kan niet wachten op de volgende.

Het tweede (en laatste) boek dat ik las deze maand was The Tyrant’s Tomb van Rick Riordan. Het vierde boek in de Trials of Apollo serie. Een hele leuke serie die sowieso weer helemaal thuis komen was. In dit boek gingen we terug naar het nieuwe Rome in de Verenigde Staten. Apollo komt er aan om het te helpen om te vechten tegen de twee keizers, Commodus en Caligula. Maar daarnaast hebben ze last van Tarquin, de tegenwoordig ondode laatste koning van Rome. En Apollo is geraakt door de klauwen van een Eurynomos (een zombie) van Tarquin, waardoor hij onderdaan van de oude koning lijkt te worden. Kunnen ze het tegenhouden? Ik heb heel erg genoten van dit boek. De humor was weer geweldig en het was fijn om oude bekenden terug te zien. Ik ga snel het laatste boek in deze serie lezen.

En dat waren al weer de boeken die ik deze maand gelezen heb! Het waren er inderdaad niet veel, maar het waren wel hele leuke en vermakelijke boeken. Ik hoop in april wat meer te lezen, maar wat precies kun je binnenkort lezen op mijn blog. Zie ik je daar?

Welke boeken heb jij in maart gelezen?