En daar ging 2023. Weer een jaar voorbij. Het is bijna 2024 en dat betekent dat ik, zoals veel anderen met mij, nog even snel een aantal boeken er doorheen proberen te jassen. Op die manier proberen we weer met een schone lei het nieuwe jaar in te gaan. Met een nieuwe To Be Read lijst voor 2024, maar daar horen jullie later meer over.

Maar voor nu? Welke boeken wil ik nog lezen in 2023? Ik heb nog 2 boeken die ik wil lezen deze week. Daarmee kom ik op 19 boeken voor het jaar, wat niet geweldig is, maar nog steeds een mooi aantal. Ik probeer niet per se op een bepaalde hoeveelheid uit te komen, maar de volgende twee boeken wil ik gewoon nog graag uit hebben voor het nieuwe jaar.

Eerst heb ik Save the Cat! Writes a Novel van Jessica Brody. Dit is een boek dat gaat over schrijven. Save the Cat is een methode voor het schrijven van boeken, waarbij het boek wordt verdeeld in een aantal secties en scènes. Op die manier krijg je een goede opbouw van een verhaal. Eigenlijk past elk succesvol verhaal hier in. Ik heb jaren geleden besloten dat de structuur van mijn verhalen niet geweldig is, en daarom leek me het wel een goed idee om dit boek te lezen en het hopelijk toe te passen op de verhalen die ik vertel.

Behalve dat ben ik ondertussen al jaren bezig ben met het boek. De belangrijkste stukken heb ik natuurlijk al wel gelezen, maar ik ben er nooit echt helemaal doorheen gekomen. Volgens Goodreads ben ik begonnen in mei 2022, maar ik geloof dat ik er al wel langer in bezig ben. Dus ik wil voor het einde van het jaar dit boek wel uit hebben, zodat hij volgend jaar niet wéér op de lijst staat.

Het tweede boek dat ik nog uit wil lezen dit jaar is The Knife of Never Letting Go van Patrick Ness. Dit boek stond al heel lang op mijn te lezen lijst. Vorige week heb ik een aantal boeken uit mijn TBR gegooid, de jaarlijkse opschoning van de boeken die ik nog wil lezen. Het leek mij een goed en leuk idee om het boek dat het langst op mijn TBR staat te lezen en na de opschoning bleek dat deze te zijn.

The Knife of Never Letting Go is het eerste boek van de Chaos Walking Trilogie van Patrick Ness. Het boek is uitgegeven in 2008. De hoofpersoon, Todd, is geboren in een dorp met alleen maar mannen. Door een virus die is rond gegaan zijn alle vrouwen dood gegaan en alle mannen konden vanaf dat moment elkaars gedachten horen. Inclusief alle dieren. Net voordat Todd volwassen wordt, komt hij er achter dat het dorp iets voor hem achter houdt en hij moet vluchten. Samen met zijn pratende hond stuit hij tijdens zijn vlucht op een wel heel speciaal fenomeen. Een meisje.

Het is een heel bekend boek en hij wordt goed aangeprezen, dus ik wilde hem altijd al een keer lezen. Ik weet niet of ik de rest van de trilogie ook ga lezen, maar dat zien we in het nieuwe jaar wel.

Nou, dat is het. Dat zijn de laatste twee boeken die ik nog wil lezen. Er is nog genoeg ruimte deze week om het voor elkaar te krijgen. Maar voor nu ga ik deze blogpost afsluiten, zodat ik weer verder kan met lezen.