Deze vrijdag weer een nieuwe Friday Five, dé boekige lijstjesrubriek georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Deze week over auteurs waar je veel boeken van hebt. Het originele thema is auteurs waar je meer dan 5 boeken van in je kast hebt staan, maar zo veel boeken heb ik niet, en zeker niet veel van één auteur, dus ik ben gegaan voor auteurs waarvan ik meer dan drie boeken in mijn kast heb staan. Dit thema is bedacht door Kwante van Kwante in Wonderland. Let’s take away!

Carrie Hope Fletcher

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is Carrie Hope Fletcher een van mijn idolen is. Ik vind haar zo cool. Ze acteert, zingt, vlogt en ze schrijft natuurlijk boeken. Ik heb nu een stapel van wel 5 boeken van haar in mijn kast staan. Ze heeft nog een kinderboek geschreven die ik niet heb gekocht en binnenkort komt er ook weer een nieuw boek van haar uit. Ik wil ze echt allemaal lezen! Ze zijn emotioneel, ze zitten vol liefde en ze bevatten allemaal een klein beetje magie.

Stephanie Meyer

Van Stephanie Meyer heb ik natuurlijk precies 4 boeken in mijn kast staan. Dit zijn: Twilight, New Moon, Eclipse en Breaking Dawn. Wie had dat nou gedacht, hahaha. Ik heb de hele Twilight serie in mijn kast staan. Ik heb ze vroeger echt helemaal verslonden en sindsdien heb ik ze zelfs nog wel een keer hergelezen. Ik ben niet een grote fan van Stephanie Meyer, maar ik heb wel genoten van de Twilight serie. Ik vind hem nu niet super meer, maar ze hebben nog steeds wel een speciaal plekje in mijn hart.

Rick Riordan

En dan gaan we door naar mijn lievelingsauteur! Rick Riordan! Ik kan eeuwen en eeuwen doorpraten over Percy Jackson en de rest van de Riordanverse boeken, maar ik zal jullie er niet al te veel mee vermoeien. Ik vind deze boeken gewoon geweldig. Ze zitten vol humor, ik kan niet genoeg krijgen van alle karakters en het is heerlijk thuiskomen als ik ze weer eens een keer ga herlezen (Inside information: ik heb er zelfs aan gedacht om een podcast te beginnen over de Riordanverse). Als je deze boeken nog niet hebt geprobeerd en je houd enigszins van magische avonturen, ga deze dan vooral nog lezen. Je zal niet teleurgesteld worden!

George R.R. Martin

Dan een schrijver van wie ik nog niet alles heb gelezen en zeker ook niet de serie die ik van hem in mijn kast heb staan. Game of Thrones? Iemand? Weet iemand welke serie dit is? *gniffel* A Song of Ice and Fire heb ik van de nicht van mijn vriend gekregen en sindsdien staat hij nog steeds ongelezen in de kast. Niet dat ik niet wil, ik heb al een aantal boeken van deze serie gelezen, dus ik wil zeker verder, maar ze zijn zó dik! Ik ga ze dus ooit lezen, maar het komt wanneer het komt.

J.R.R. Tolkien

En dan de laatste schrijver waarvan we meer dan vijf boeken in de kast hebben staan: J.R.R. Tolkien! Om eerlijk te zijn: deze boeken zijn voornamelijk van mijn vriend. Maar dat neemt niet weg dat ik ze (bijna) allemaal heb gelezen, ja, zelfs de Silmarillion. Niet dat ik daar nog veel van weet, want dat boek was een stuk lastiger om door te komen dan bijvoorbeeld The Hobbit. Maar the Lord of the Rings is in ieder geval overweldigend aanwezig bij ons in huis. Dat wij van The Lord of the Rings houden is niet te ontkennen als je hier naar binnen stapt.

En dat was mijn Friday Five van deze week! Een aantal lievelingsauteurs en een aantal chonky series, maar in ieder geval wel een mooie lijst aan goede boeken. Wil je nu weten wat nog meer goede auteurs zijn? Of wil je meer lange series vinden? Kijk dan vooral ook op de volgende blogs. Al deze mensen doen namelijk mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)