Een nieuwe Friday Five op deze mooie vrijdagochtend. Deze week is het bij de Friday Five weer een letterweek, waarin we het hebben over auteurs waarvan de naam begint met een bepaalde letter van het alfabet. Deze week de letter I, waarbij zelfs mijn truc om ook voornamen mee te nemen me niet kan redden. De I blijkt opeens heel weinig de eerste letter van namen te zijn. Ik heb er drie kunnen vinden. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

Chitty Chitty Bang Bang – Ian Fleming

Chitty Chitty Bang Bang is het enige boek uit dit lijstje dat ik WEL heb gelezen. Het is een boek waar in de tussentijd ook een film en een musical van is gemaakt. Toch heb ik het idee dat het boek en de musicals niet heel bekend zijn in Nederland. Het boek is geschreven door Ian Fleming, de beroemde bedenker van James Bond. Het gaat over de familie Pott die een auto vindt. De vader en uitvinder Pott bouwt de auto om naar Chitty Chitty Bang Bang, vernoemd naar het grappige geluid dat de motor maakt. De vliegende, drijvende, zelfrijdende auto neemt de familie mee naar uitdagende avonturen, onder andere een groep dieven die de auto willen stelen. Een grappig kinderboek.

Never Let Me Go – Kazuo Ishiguro

Never Let Me Go is het enige boek in mijn digitale boekenkast waarvan de achternaam wél met een I begint. Ondanks dat ik het boek nog niet gelezen heb ben ik dit zeker nog wel van plan. In dit boek zitten studenten op een kostschool, waar ze veel meekrijgen over kunst, literatuur en allerlei andere dingen. Maar ze krijgen niks mee van de buitenwereld. Wanneer Kathy het terrein verlaat samen met haar vrienden komt ze achter de volledige waarheid van de kostschool. Het lijkt me heel heel interessant. Ik houd van kostscholen en ik wil het zeker gaan lezen.

These Witches Don’t Burn – Isabel Sterling

En dan heb ik nog These Witches Don´t Burn. Nog een boek dat ik nog niet heb gelezen, maar zeker wil lezen. Dit boek gaat over lesbische heksen in de moderne tijd, en dat klinkt meteen al helemaal geweldig. Dan wil je het sowieso al lezen toch? En dan lijkt het me ook nog een heel spannend verhaal. Hannah is de hoofdpersoon. Wanneer er steeds meer duistere magie in haar woonplaats Salem verschijnt moet ze samen gaan werken met haar ex, Veronica om het uit te zoeken. Ze wil haar coven redden, de stad redden en daarnaast ook nog het meisje Morgan voor zich winnen. Geweldig geweldig geweldig. Dit boek wil ik zo graag lezen. (Daarnaast: de cover is zo mooi om te zien).

En dat was mijn Friday Five (Three?) van deze week! Een redelijk korte deze keer, maar ik beloof het goed te maken met alle blogs die nog komen gaan! Wil je nu nog meer boeken vinden om te lezen óf er achter komen of anderen meer boeken hebben gevonden van auteurs met de letter I, kijk dan vooral op de blogs hieronder. Al deze bloggers doen ook mee aan de Friday Five. Veel leesplezier!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)