Yalfest 2018 was eind April, nog maar net geleden. Het is een evenement voor YA boeken, lezers, auteurs. Het is een literatuurfestival waar ook altijd enkele internationale auteurs komen. Je kan persoonlijk contact hebben met de auteurs, er zijn workshops, er is een goodiebag en er is van alles te doen. Helaas heb ik dit jaar gemist, omdat mijn planning een beetje in de soep lag, maar mijn doel is om er in ieder geval een keertje bij te zijn. De auteurs van volgend jaar, voor 2019, zijn nog niet bekend, het is nog niet eens bekend of er een nieuwe editie komt, maar met een groep bloggers zijn we nu al bezig met wie er misschien wel, of misschien niet komen volgend jaar. Daarom is het thema voor deze Friday Five, georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy, ‘Auteurs die naar Yalfest 2019 moeten komen’. Deze auteurs komen dus niet per se, maar hiervan willen we graag dat ze komen.

Ik ben dus nog nooit naar Yalfest geweest, dus ik weet niet of er bepaalde auteurs zijn die wel of niet kunnen komen. Toch probeer ik een lijstje te maken van young adult-schrijvers die naar Nederland kunnen komen die ik graag zou willen ontmoeten. Dus hierbij mijn lijstje!

Beautiful Creatures

Kami Garcia
Kami Garcia is bekend van de serie Beautiful Creatures, die ze samen schreef met Margaret Stohl. Ik ben nog maar halverwege deze serie, maar ik ben helemaal verliefd. Het stadje waarin het verhaal zich afspeelt is super interessant en super intrigerend. Maar daarnaast is het verleden van het stadje spannend en opwindend. Het lijkt me geweldig om Kami Garcia te ontmoeten en haar allerlei vragen te stellen over haar ideeën voor haar boeken. Niet alleen over het verleden van het stadje en de personages, maar ook over de stukken over de vloeken en magie die in de boeken voorkomen.

The Maze Runner

James Dashner
Natuurlijk kennen we James Dashner van de Maze Runner trilogie. Geweldig interessante boeken, die ook zijn verfilmd. Het verhaal is heel indrukwekkend en ik ben heel benieuwd naar hoe James Dashner aan het idee kwam om een boek te schrijven over een doolhof. Verdwaald hij vaak, of zijn doolhoven voor hem appeltje eitje? Ook zou ik hem graag willen vragen of hij het hele verhaal al had bedacht voor hij begon met schrijven, of of hij het bedacht tijdens het schrijven. Ook ben ik er benieuwd naar of hij nog andere soortgelijke ideeën heeft voor nieuwe boeken of series.

Daughter of Smoke and Bone

Laini Taylor
Laini Taylor is een stuk minder bekend. Haar ‘Daughter of Smoke and Bone’ trilogie gaat over een andere wereld, die in verbinding staat met de onze. Meer wil ik eigenlijk niet zeggen, want daar zouden te veel spoilers uit voortkomen. De boeken zijn heel interessant, met geweldige wendingen en een super stoer en cool hoofdpersoon. Ook Laini Taylor wil ik vragen naar het ontstaan van haar ideeën. De boeken geschreven door Laini Taylor zijn bloedstollend en ik ben benieuwd of ze zelf ook zo kleurrijk en veelzijdig is als haar eigen boeken.

Fangirl

Rainbow Rowell
Toen ik de boeken van Rainbow Rowell wilde gaan lezen was ik eigenlijk heel bang dat ik teleurgesteld zou worden. Ik begon met het boek ‘Fangirl’, maar ik werd omver geblazen. Dat boek is geweldig. Het boek gaat over fangirlen en fanfictie, maar daarnaast ook over opgroeien en los komen van je oude roots. Het boek is geweldig. Ik word er helemaal blij van en meteen wilde ik hem herlezen. Maar daarnaast: ik wilde er meer door schrijven! Ik zou heel graag meer van Rainbow Rowell willen lezen én horen. Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar Rainbow Rowell haar ideeën voor dit boek, maar ook over haar andere boeken wil ik meer horen, want ik wil meer van haar lezen!

Vampire Academy

Richelle Mead
Als we het dan toch over fangirlen hebben dan kan ik niets anders dan aankomen bij Richelle Mead. Vampire Academy. Ik heb die boeken verslonden. Als ik één serie of boek heb gelezen waarbij ik verliefd ben geworden op een personage, dan is het deze serie. Dimitri Belikov. Wil je alsjeblieft met me trouwen? En om deze reden wil ik heel graag Richelle Mead ontmoeten. En haar vragen of er misschien nog kans is voor mij. Waarschijnlijk niet want ik ben geen vampier. Misschien kan ze ons nog vertellen over nieuwe series die misschien uitkomen, of gaat schrijven. Misschien in dezelfde wereld als Vampire Academy?

Dit waren de auteurs waarvan ik heel graag zou willen dat ze naar Yalfest komen, ik denk dat ik al super blij ben als er iemand komt van deze lijst, of anderen, want er zijn zoveel auteurs die leuk en interessant zijn om te ontmoeten. Ik ben heel benieuwd naar de lijst!

Er zijn heel wat bloggers die meedoen aan de Friday Five. Lees daarom ook vooral hun blogs!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Kiki (De Bookgeek)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Anna en Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)