April was een goede maand voor hardlopen. Aan het begin van de maand, op 8 april, heb ik meegedaan aan de 4 mijl van Emmen! Het was echt super leuk. Het grote nadeel was dat het aardig lastig was om de start te vinden. De start bevond zich in een tunnel. Je moest dus een heel stuk naar beneden lopen om bij de start te komen, maar ik kwam bij het evenement bóven de tunnel, dus ik had in het begin niet eens door dat er een tunnel onder het plein lag. Het was er ook super druk, dus je ook niet alles in één keer zien. Ik startte rond 3 uur en ik heb er net geen 43 minuten over gedaan. Ik wilde het binnen drie kwartier doen, dus dat is gelukt. Ik ben best wel een beetje trots op mezelf.

4 Mijl van Emmen


Na dat evenement ben ik wat fanatieker gaan hardlopen. Vanaf de 14e ben ik vier keer per week gaan hardlopen in plaats van drie keer per week. Het is aardig zwaar, omdat ik hierdoor nu soms niet een dag rust heb, maar over het algemeen gaat het best wel goed. Ook ben ik aardig tevreden over het nieuwe schema. Het nieuwe schema is voor 11 kilometer (in plaats van 10). Dit voelt best goed, omdat het weer een kilometer meer is dan mijn oude schema’s, ook al is het verschil maar minimaal. Het schema is niet te zwaar, maar er zit genoeg uitdaging in en de trainingen duren ook niet te lang. Ik ben er heel tevreden mee!

Endomondo April

Andere sporten heb ik niet meer gedaan. Ik heb het aardig druk gehad en daardoor ga ik niet snel zwemmen. Gaan zwemmen kost veel meer tijd dan gewoon gaan hardlopen en ik ben dus veel minder snel geneigd om te gaan zwemmen. Toch, met dit lekkere weer buiten, lijkt het me best wel lekker om in het water te liggen en wat baantjes te trekken. Misschien dat ik in mei dus wel weer ga zwemmen, maar dat roep ik al een hele tijd.

Verder wil ik in mei gewoon mijn schema blijven lopen. Gewoon vier dagen per week, al vind ik het ook niet heel erg als ik een keer een dagje oversla (dat is in de eerste week van mei al gebeurd. Oeps.). Ook wil ik dus weer wat gaan zwemmen, alleen of misschien met iemand, want samen zwemmen geeft toch weer wat meer motivatie om het ook echt te gaan doen. Sporten jullie ook? En zo ja, wat dan? Tot de volgende maand voor een nieuwe update!