Een nieuwe vrijdag en een nieuwe Friday Five! Een boekige rubriek met lijstjes van vijf georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Deze week zijn we weer bij een letterweek, met deze week de letter K. Auteurs waarvan de naam begint met een K. Ik heb er vijf gevonden, dus let’s go.

Beautiful Creatures – Kami Garcia en Margaret Stohl

Beautiful Creatures is een interessant boek met een klein dorpje en grote magie. Ethan Wate droomt al een tijd over een voor hem onbekend meisje. Totdat het meisje opeens bij hem op school komt. Lena Duchannes kijkt niet uit naar haar verjaardag, want het kan voor haar magische leven een vloek of een zegen zijn. En waarschijnlijk een vloek, namelijk de vloek die al jaren in haar familie zit. Haar magische kracht is groot. Kan ze haar kracht wel verbergen? Een leuk boek en er is jaren geleden ook een film uitgekomen die ik helaas nog niet gezien heb.

Vivian at the End of the World – Katie Coyle

Een dystopie met een twist en een wereldwijde cult die uit de hand loopt. Geweldig! In de wereld van Vivian is de wereld overgenomen door een cult. Iedereen koopt spullen van de cult en je zit er in of je zit er niet in. Op de dag waarop de wereld zou vergaan verdwijnen haar ouders plotseling via gaten die in het dak zijn verschenen. Zijn ze echt meegenomen? Komen haar ouders ooit nog terug? Alles wat er gebeurt zorgt er voor dat Vivian op roadtrip gaat. Een spannende roadtrip die misschien niet in leven eindigt. Dit was een spannend boek en deze is ook nog niet heel bekend in Nederland. Zeker een aanrader!

De Selectie – Kiera Cass

The Selection is een van mijn favoriete series. Het is spannend, maar vooral heel leuk, interessant en sprookjesachtig. Een prins die wil gaan trouwen met de perfecte koningin voor het land. Een show die dit aan de wereld gaat laten zien. En natuurlijk de sterke hoofdpersoon die meedoet aan de show, maar eigenlijk misschien wel helemaal niet wil. Ik vind het een geweldige serie en misschien dat ik hem zelfs wel nog een keer gaan lezen.

The Jungle Books – Rudyard Kipling

De meeste mensen kennen The Jungle Books van de Disney film, maar ik ken het verhaal ook van het boek dat ik een tijdje geleden heb gelezen voor een boekenclub. Het boek is qua verhaal aardig anders dan de film, maar het is zeker leuk om de karakters van de film terug te zien komen op het papier. En natuurlijk om er achter te komen waar dit boek nu eigenlijk over gaat. Ergens vertelde het boek me juist meer dan wat de film heeft gedaan, dus het is ook zeker een goed idee om het boek te lezen.

Robijnrood – Kerstin Gier

Robijnrood is nog zo’n andere serie die ik waarschijnlijk nog wel weer ga lezen. Robijnrood en de hele Edelsteentrilogie is namelijk zo leuk! Net als in de Selectie hangt er een sprookjesachtige sfeer met jurken, verhalen en mysterie. De hoofdpersoon, Gwen, is het nichtje van de meid die door de tijd zou kunnen reizen, samen met haar mannelijke tegenhanger, Gideon. Dat denkt iedereen, totdat Gwen plotseling naar het Londen van honderd jaar geleden springt. Het is tijd voor tijdreizen, kostuums, en liefde door de tijd heen. Een geweldig boek en zeker een aanrader.

En dat was mijn Friday Five van deze week! Volgende week is er weer een ander thema aan de beurt, dus kijk volgende week vooral weer op mijn blog (of eerder, want er komen nog genoeg blogs online). Heb je nou nu al geen genoeg van boekenblogs, kijk dan ook zeker bij de volgende bloggers. Deze mensen doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)