Het is weer vrijdag, dus ik ben precies op tijd voor het schrijven van een nieuwe Friday Five. De Friday Five is een rubriek dat wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy en we zijn deze week weer bij de letters aangekomen. De vorige keer waren auteurs waarvan de naam begint met de I aan de beurt. Deze was erg lastig, dus ik ben benieuwd of ik er deze week beter aan toe ben. Let’s go!

Truly Devious – Maureen Johnson

Truly Devious is een serie die ik echt nog super graag wil uitlezen. Het eerste boek vond ik namelijk echt helemaal geweldig! Helaas zijn er nog een heleboel andere boeken die op mijn TBR staan, waardoor het niet allemaal even snel gaat. Truly Devious speelt zich af op Ellingham Academy, een school voor geniale mensen, vaak met artistieke talenten. Schrijvers, video-makers en uitvinders. Stevie Bell houdt van True Crime. Jaren geleden zijn de vrouw en de dochter van Albert Ellingham ontvoerd en vermoord. Stevie Bell is er van overtuigd dat ze deze zaak kan oplossen.

Pride and Prejudice – Jane Austen

It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife. De beroemde eerste zin van Pride and Prejudice. Het is een klassieker en ik heb er destijds erg van genoten tijdens het lezen. Het was nogal lastig om in te komen, maar het flirterige sparren tussen veel karakters was erg grappig en je ziet bepaalde dingen al van verte aankomen. Maar dit boek is zeker leuk om gelezen te hebben.

Ziel van vuur – Sophie Jordan

Ziel van vuur is een boek waar ik ook erg van heb genoten. Vooral de beschrijving was erg interessant. Het boek gaat namelijk over draki, mensachtigen die kunnen veranderen in draken. De regels binnen de draki-wereld zijn streng, en wanneer Jacinda een van de meest heilige wetten overtreedt vlucht ze naar de mensenwereld. Daar wil ze koste wat het kost haar drakigeest behouden, maar dat is nogal lastig. Heel interessant idee. Het boek was erg leuk, ondanks dat ik het soms wat frustrerend vond (Jacinda voelde zo wispelturig als wat) en het soms wat oppervlakkig was. Ik raad het boek aan, zeker als je van mythische wezens houdt.

Verkikkerd – Lisette Jonkman

Verkikkerd is echt een van mijn Nederlandse lievelingsboeken. Ik heb zo hard om dit boek gelachen en het was ook leuk omdat mijn moeder hem ook gelezen heeft, zodat we samen konden lachen over grappige en hilarische momenten. In Verkikkerd gaat Lucy in Enschede wonen om te studeren, maar tot haar grote schrik komt ze in een studentenhuis terecht met allemaal nerds. Nou ben ik zelf een aardige nerd, dus dat was super grappig om te lezen. Ook Lucy haar koppigheid om NIET met de nerds om te gaan was geweldig, totdat ze zich helemaal gewonnen geeft en dan is het een warm bad. Het is een heerlijk boek om te lezen. En ik heb toevallig het derde boek nu in huis liggen! En ik ga ook zeker meer boeken van Lisette Jonkman lezen.

Roverandom – J.R.R. Tolkien

En dan de laatste auteur waar ik het over wil hebben deze Friday Five. Ik wilde het gaan hebben over J.R.R. Tolkien. Dan is het natuurlijk logisch om te praten over In de Ban van de Ring of de Hobbit, maar ik wilde een keer een ander boek in de aandacht brengen, zeker met de kinderboekenweek deze week. Ik wil het namelijk hebben over Roverandom! Roverandom is meer een kinderboekje. De hoofdpersoon is een… knuffelhondje. Rover was eerst een echt hondje, maar omdat hij zijn tovenaar-baasje in de enkels beet werd hij in een knuffeldier veranderd! Rover moet op avontuur om de tovenaar weer te vinden, zodat hij weer een echt hondje kan worden. Een heel leuk en schattig verhaal. En hilarisch om te lezen, ook als volwassene.

En dat was de Friday Five van deze week! Gelukkig was het deze week een stukje makkelijker dan de vorige week. Wil je nu nog meer leuke boeken vinden? Kijk dan vooral ook op de volgende blogs. Deze mensen doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)

Support me nu op Ko-fi door me een kopje koffie te geven! Klik hier!