En Rianne is weer terug van weg geweest! Hopelijk voor iets langer dan een week, maar dat gaan we zien. Ik kwam een tweet van Joost van NerdyGeekyFanboy tegen waarin hij zei dat hij het jammer vond dat er zo weinig mensen nog mee deden aan de Friday Five, dus het begon weer een beetje te kriebelen. En toen dacht ik, ik ga gewoon tijd inplannen om blogs te schrijven! Dus hierbij de eerste nieuwe Friday Five van mijn kant!

Het thema voor de Friday Five van deze week is boekverfilmingen. De beste boekverfilmingen wel te verstaan. Helaas kijk ik niet super veel films, omdat ik er weinig tijd voor maak, maar ik heb zeker een aantal favorieten op mijn lijstje staan.

De eerste is een beetje een klassieker. The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien. Ik heb de boeken een tijd geleden een keer gelezen en de films ook niet ver daar vandaan, dus het is al een tijdje geleden, maar ik weet nog steeds hoe mooi en cool de film was. Met alle uitzichten, hoe de films tot zijn recht zijn gekomen, de karakters, de manier van filmen. Echt super tof! Ik ben laatst begonnen met de serie weer kijken en ik wil de boeken binnenkort ook weer lezen, dus ik kom hier zeker terug.

The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald is een andere klassieker waar ik fan van ben. Niet alleen van de film, die gewoon grandioos en spectaculair is, naast alle drama en interessante karakters. Met het boek heb ik me ook zeker vermaakt. Heel interessant om die hele andere wereld in te stappen. En ook The Great Gatsby is een boek en een film waar ik nog vaak naar terug zal grijpen.

Als we het dan over boeken gaan hebben waar ik naar terug wil grijpen dan zijn het wel de boeken van Rick Riordan. Rick Riordan is echt mijn lievelingsschrijver en zijn serie over Percy Jackson vind ik geweldig. De boekverfilming van de eerste twee boeken waren een beetje middelmatig. Ik was zelfs even vergeten dat er een tweede was, maar ik weet toevallig dat ze een serie gaan maken naar aanleiding van de boeken. En aangezien ik nu al weet dat die boekverfilming een feestje gaat worden zet ik hem zeker op mijn lijstje. (noot: Rick Riordan gaat meer betrokken zijn bij de serie. Hij schrijft zelfs het script, dus het komt nu zeker goed!)

Nog zo’n lievelingsserie is Harry Potter. Hoewel de films misschien wat dingen hebben aangepast of uit de films hebben gelaten is dit nog een van mijn lievelingsseries, in boek en in film. Ik wacht nog steeds totdat de filmserie op Netflix komt in Nederland zodat ik ze weer eens uitgebreid kan bekijken, want de films zijn gewoon een fijn warm bad. Echt heerlijk om naar terug te gaan.

En dan hebben we nog The Hunger Games van Suzanne Collins. Voornamelijk de eerste film vond ik helemaal geweldig. Hoe ze de wereld hebben gemaakt, de uitbundige kleren, de arena. Het ziet er allemaal zo geweldig en echt uit. Met Jennifer Lawrence als Katniss Everdeen hebben ze ook zeker geen misstap begaan. Ik had zelf wat moeite met het laatste boek, maar de laatste film van de serie heeft dit helemaal goed gemaakt. Nu maar snel A Ballad of Songbirds and Snakes lezen, het nieuwste boek over president Snow himself.

Dit was mijn Friday Five voor deze week. Mogen er nog veel meer weken komen. Wil je nou ook meedoen aan de Friday Five? Stuur dan gewoon een berichtje naar Joost. Hij kan het zeker waarderen! En nu het lijstje met mensen die ook meedoen aan de Friday Five:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
An (Boekenvirus)
Joany (Craving Pages)
Conny (Connies Boekkies)
Merel (Books, Beers and Beyond)
Paula (Bookbreak)
Valerie (Valtorious)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Luna (Leesdame)