Ik zag net dat de laatste boekenmaandag in april was. Dat is al wel weer even geleden, hahaha. Ik heb een tijdje niet geschreven. Waarom kan je lezen in deze blog, maar ik wil jullie zeker niet de boeken onthouden die ik heb gelezen de laatste tijd. Dus hierbij maar weer een nieuwe boekenmaandag! Ik zal eerst vertellen welke boeken ik heb gelezen, dan welke boeken ik aan het lezen ben, en dan welke boeken ik snel wil gaan lezen.

Gelezen boeken

Ik heb ondertussen de IJzeren Engel van Cassandra Clare uitgelezen. Dit is het eerste boek van de Helse Creaties serie. Ik vond het echt een heel cool boek. Ik vond de hoofdpersoon was fijner dan in haar eerdere serie, Kronieken van de Onderwereld, maar nog steeds vond ik de sfeer en de wereld echt geweldig. Ik vind het cool om te lezen over mythische wezens en coole verhalen. De bijpersonen zijn allemaal ook heel interessant. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en dat maakt het spannend omdat ik van ze allemaal wil weten hoe het afloopt. Echt heel cool.

Daarnaast heb ik The Red Pyramid van Rick Riordan gelezen. Een van mijn lievelingsschrijvers en The Red Pyramid heeft me zeker niet teleurgesteld (het was een re-read, dus ik zag het aankomen, haha). Deze serie gaat over Egyptische goden en dat vind ik ook gewoon super cool. De andere series van Rick Riordan vond ik fijn, omdat ik de meeste mythische verhalen van de Grieken en de Romeinen wel ken, maar Egyptisch goden zijn aardig nieuw en ik vond het heel cool om er over te leren.

Daarnaast heb ik ook Nathalie’s Bewustwording gelezen van Harm en Yedda den Hertog-Koopmans. Hele goede vrienden van mij zijn vrienden van de schrijvers en hebben ook meegeholpen aan het boek en daarom vond ik het cool om deze te lezen. En het was een heel cool boek! Het verhaal was super interessant en de personages ook, dus ik ben zeker heel benieuwd naar het vervolg en de rest van de serie.

Ook heb ik nog De Appeltaart van Hoop gelezen van Sarah Moore Fitzgerald. Dit was een boek over een verdwijning van de beste vriendin van Meg en de broer van Stevie. Iedereen gelooft dat hij zelfmoord heeft gepleegd, maar Meg en Stevie geloven het niet. Je merkt dat het een boek is voor jongere mensen, maar ik kon er nog steeds heel erg van genieten. Het was een zwaar boek, omdat het gaat over dood, zelfmoord en pesten, maar het heeft me ook veel geleerd en goed laten huilen.

Nu aan het lezen

Ik ben nu vier(!) boeken aan het lezen. Een van de boeken, The Heartsong of Charging Elk van James Welch, lees ik voor een bookclub van een goede vriendin van mij. Het is een heel interessant boek over indianen die naar Europa komen. De hoofdpersoon, Charging Elk, komt in het ziekenhuis terecht wanneer zijn groep mensen daar al weer door trekt naar een andere plaats voor hun optredens en wanneer Charging Elk weer buiten komt zijn ze al weg. Het is een boek over omgaan met een hele nieuwe omgeving, rassen, verschillen in opvattingen en rasicme. Tot nu toe heel interessant en ik wil er graag verder in lezen.

Darnaast lees ik nog De IJzeren Prins van Cassandra Clare, het vervolg op de IJzeren Engel van hierboven. Ook ben ik aan het lezen in Truly Devious van Maureen Johnson en ik lees nog the Throne of Fire van Rick Riordan, het vervolg op the Red Pyramid van hierboven.

Te lezen

Er zijn nog genoeg boeken die op mijn lijstje staan om snel gelezen te worden. Ik wil heel graag Vox Machina van Critical Role lezen. Critical Role is een Dungeons and Dragons groep die voor hun eerste serie een stripboek hebben gemaakt. Ik wil deze graphic novel heel graag lezen.

Daarnaast wil ik snel The Hate U Give lezen van Angie Thomas. Dit is een boek dat veel genoemd wordt voor jongeren om te lezen in het kader van Black Lives Matter. Ik vond het spannend om het boek te gaan lezen, omdat ik bang was voor wat ik ging lezen. Dat is natuurlijk dom van mezelf, want dat ik bang ben om iets te lezen is niks vergeleken met bang zijn dat iets je overkomt. Daarom heb ik het boek toch maar gekocht en ik wil hem snel gaan lezen.

Dit was de boekenmaandag van deze keer! Ik hoop jullie snel meer over boeken te vertellen. Misschien dat ik nu iets sneller terugkom met een update.