Wij komen deze vrijdag met een nieuwe Friday Five! Een rubriek georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. We hebben deze week weer letters, nu de T, en ik heb wel weer gemerkt hoe moeilijk ik die letterthema’s vind. Het lijkt wel alsof ik heel selectief boeken lees, maar hoe komt het dat ik elke week dat probleem heb. Misschien tijd om nog meer boeken te lezen! Let’s begin!

Turtles All The Way Down – John Green

Turtles All The Way Down vond ik zo’n goed boek. Het gaat over angst en OCD, maar het gaat verder over meer dan dat. Liefde, vriendschap en een zoektocht naar jezelf (+ een zoektocht naar een billionair). Het was zo’n goed boek en ik wilde na het lezen meer. Echt een aanrader!

Truly Devious – Maureen Johnson

Nog zo’n goed boek, al is dit weer iets heel anders. De hoofdpersoon gaat naar een prestigieuze school om een moord/verdwijning op te lossen, het mysterie van de eeuw, maar lijkt zelf ook in een mysterie te belanden. Echt heel cool en ik ga de rest van de serie snel lezen. Bovendien lijkt de hoofdpersoon zo veel op mij. Behalve de true crime dan, maar verder zeker!

To Kill a Mockingbird – Harper Lee

Dit was dan weer een heel ander boek, maar wel heel indrukwekkend. Het gaat over het verschil tussen zwart en wit, over de onrechtvaardigheid van de rechtbank, zeker tegen zwarten en over de blik van een jong meisje op deze wereld. Het was een heel indrukwekkend boek en ik vind dat iedereen deze zou moeten lezen.

Through the Looking Glass and What Alice Found There – Lewis Carroll

Through the Looking Glass is een echte klassieker. Ik heb hem pas heel laat gelezen en volgens mij nog nooit gezien (de film dan), maar het is zeker een klassieker met Tweeldedum en Tweedledee, de Queen of Hearts en de rest. Ik denk dat het leuk is om ook een keer wat op een scherm te zien, maar dit boek hoort zeker in dit lijstje thuis.

De Twee Torens – J.R.R. Tolkien

Het tweede boek van de Lord of the Rings hoort natuurlijk ook in dit lijstje. Een van de bekendste fantasy series ter wereld. Een indrukwekkend avontuur van een simpele hobbit die de wereld over gaat, naar plaatsen waar hij nooit van had kunnen dromen, om de wereld te redden. Dit tweede boek is net zo episch als de rest en ik ga deze serie zeker nog een keer lezen (als ik ergens tijd weet te vinden).

En dat was mijn Friday Five van deze keer! De volgende letter is de U. Gelukkig heb ik nog even om daar over na te denken. Wil je nu nog meer boeken vinden? Of meer lezen over boeken? Volg dan ook de volgende blogs! Deze mensen doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)