Soms dan blijven boeken je bij. Soms dan lees je een boek zo intens dat je hem niet uit wilt lezen, ondanks dat je door wilt blijven lezen. Want je wilt weten hoe het verder gaat. Dan is er niets fijner dan een vervolg dat je daarna kan lezen. Want dan kan je het nog langer verder zonder afscheid te nemen van karakters, setting en schrijfstijl. En dat is waar deze Friday Five over gaat: Boeken die een vervolg verdienen. Welke boeken waren zo goed dat ze echt een vervolg moeten hebben? The Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

1. The Dark Heroine series – Abigail Gibbs

Ik heb het een tijdje geleden ook al over deze serie gehad. Voor zover ik weet zou dit een serie van vijf boeken moeten worden (Quintology? Quinology? Er is vast een woord voor), maar sinds Abigail haar tweede boek in deze serie uit is gekomen hebben we niks meer over deze serie gehoord. Op Goodreads staat nog steeds dat hij uit zou komen in December 2017, maar het is ondertussen al Juni 2018. Ik hoop echt dat dit boek snel uit komt, want ik wil weten hoe het verder gaat met Violet en Herfstroos en hun quest als heldinnen.

2. In Real Life – Cory Doctorow & Jen Wang

Dit vond ik zo een leuk boek om te lezen! Ok├ę, ik speel misschien een klein beetje vals, want dit is een graphic novel (maar dat is ook een boek! Ik vind dat het telt). Het gaat over een meisje dat in een spel terecht komt. Het is een beetje de moderne online role-playing game zoals World of Warcraft, Lord of the Rings Online en Guild Wars. Daarbij komt ze wezens tegen die slecht lijken, maar uiteindelijk blijkt dat de spelers worden onderdrukt! Het is een super interessant boek en verhalen die zich afspelen deels in games vind ik echt geweldig. En in Graphic Novel stijl is het echt geweldig om te lezen.

3. All That She Can See – Carrie Hope Fletcher

Als ik me niet vergis heb ik het op mijn blog ook al vaker over Carrie Hope Fletcher gehad. Ze is mijn heldin. Ze zingt, speelt in musicals en ze schrijft boeken. Dit boek, All That She Can See was echt geweldig. Het boek gaat over een meisje of jonge vrouw die een eigen bakkerij heeft. Maar daarnaast ziet ze wezens die rond mensen dwalen die het gevoel van die mensen voorbeelden. De jonge vrouw gebruikt haar lekkere creaties als hulpmiddel om deze mensen te helpen. Maar anderen willen haar in de weg zitten. Ik wil heel graag een vervolg hierop zien! Het eindigt een beetje als een cliffhanger, dus het is mogelijk dat er een vervolg komt, al is het op zich ook wel redelijk afgesloten. Ik ben heel benieuwd.

4. Carry On – Rainbow Rowell

Carry On! Nog zo een geweldig boek. Carry On is een boek geschreven door dezelfde schrijver als Fangirl. In Fangirl komt fanfictie naar voren. Eens in de zoveel tijd is een deel van die fanfictie te lezen. Maar dit boek, Carry On, is de fanfictie! Ik vond het echt een super leuk boek. De boeken van Rainbow Rowell zijn sowieso zeer goed geschreven, maar ik wil van dit boek heel erg graag een vervolg zien. Het boek is een beetje gebaseerd op Harry Potter. Simon is een jongen die gekozen is (The chosen one. You understand me, right?), hij leeft in een wereld vol magie en hij gaat naar school, een kostschool voor magie en hekserij, Watford School of Magicks (Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, bijna hetzelfde). En ondanks dat het er op gebaseerd is, is het nog steeds een verhaal op zichzelf. Het boek heeft een hele andere sfeer, en dat is ook iets wat ik fijn vind. Ik ga dit boek zeker nog een keer lezen, maar als er een vervolg van komt dan sta ik zeker vooraan in de rij.

5. Ready Player One – Ernest Cline

Ready Player One. De film van dit boek is uit. Ik heb hem gezien. Ik ga niet zo vaak naar de film (bijna niet, moet ik eigenlijk zeggen), maar naar deze ben ik zeker gegaan. En dat zegt wat. Net als In Real Life gaat dit boek over een spel, maar dit is niet een normale role-playing game. Dit is een spel waarbij je gebruik maakt van Virtual Reality, oftewel, je voelt alsof je ergens anders bent. Je beweegt in de echte wereld en je beweegt in de andere wereld. Je ziet alles alsof je in de wereld bent waar je in speelt. Het is een geweldig idee. Maar daarnaast is het ook gewoon een geweldig boek. Ernest Cline maakt gebruik van pop culture. Hij maakt gebruik van allerlei dingen op gamegebied vanuit het verleden. Maar het verhaal is ook geweldig. Ik word er helemaal blij van. Als er een vervolg komt dan word ik heel erg blij. (En ik wil niet te veel verklappen. Mensen niet te enthousiast maken enzo. Maar als ik het goed begrepen heb komt er een tweede deel. Ik kan niet wachten!)

Dit was mijn Friday Five voor deze week. Klik hieronder nog op een aantal links van anderen die meedoen aan de Friday Five en laat bij hen een berichtje achter. Samen is dit nog veel leuker!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Kiki (De Bookgeek)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Anna en Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)