Het is weer vrijdag. Dat betekent dat het tijd is voor weekend, maar ook dat het tijd is voor een nieuwe Friday Five! Het thema van deze week is bedacht door Nienke van BookSomeTea. Het gaat over boeken die zich in één stad of dorp afspelen. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

De Appeltaart van Hoop – Sarah Moore Fitzgerald

De Appeltaart van Hoop is een hartverwarmend boek over een jongen die plotseling vermist is. Sommige mensen denken dat hij dood is, maar zijn beste vriendin en zijn broertje geloven dat dat niet zo is. Dus ze gaan naar hem op zoek. Het speelt zich af in het ene dorp waar ze wonen, dus het speelt zich zeker op een plek af.

The Hate U Give – Angie Thomas

The Hate U Give is juist een stuk donkerder. Dit boek probeert nog meer een boodschap mee te geven. The Hate U Give is een boek dat is geschreven naar aanleiding van de Black Lives Matter movement. De hoofdpersoon, Starr, woont in een arme zwarte wijk in haar stad, terwijl ze naar school gaat in een rijk gedeelte van de stad. Ze weet beide goed gescheiden te houden tot haar oude vriend voor haar ogen wordt vermoord door de politie. Weet ze haar beide levens nog wel zo goed gescheiden te houden? En nog beter: wil ze dat wel?

The Memory Police – Yōko Ogawa

De Memory Police is ook weer een heel ander boek. Dit boek is geschreven door de Japanse Yōko Ogawa. Het gaat over een eiland waarop er steeds dingen verdwijnen. Iets wat lijkt op een overheid lijkt te bepalen wat er verdwijnt en mensen vergeten dan ook dat het ding bestaan heeft. Het is een interessant boek, omdat het je echt laat nadenken over wat belangrijk is in je leven en ook is de filosofie erg interessant.

Extreem luid & ongelooflijk dichtbij – Jonathan Safran Foer

Oskar Schell is een interessant kind die tijdens de aanvallen op 9/11 zijn vader heeft verloren. Hij heeft moeite met de dood van zijn vader. Hij vindt in een vaas een oude sleutel en in een poging om betekenis te geven aan de dood van zijn vader gaat hij op zoek naar waar de sleutel op past. Het is een heel avontuur voor de jongen. Ik vond dit een goed boek met een interessante opzet. Het geeft een beeld van hoe zo’n jonge jongen omgaat met de dood en hoe zijn rouwproces er uit ziet. Heel goed boek.

In the Time We Lost – Carrie Hope Fletcher

In In the Time We Lost van Carrie Hope Fletcher gaat Luna naar Ondingside, een plaatsje in de middle of nowhere, om aan haar eigen leven en haar omgeving te ontsnappen. Ze gelooft dat ze er misschien een nieuw leven kan opbouwen. Maar als ze aankomt begint er vreemde sneeuw te vallen, waardoor de tijd stil lijkt te staan. Hoe magisch is het magische dorpje Ondingside?

En dat was mijn Friday Five van deze week! Welke boeken heb jij in de kast staan die zich afspelen op een plek? Laat het me weten in de reacties! Wil je nu ook meer boeken vinden? Of meer over boeken lezen? Kijk dan ook op de blogs van de volgende mensen. Zij doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)