Dit weekend is het weer zo ver! De 24 in 48 Readathon. In deze leesmarathon is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk leest in 48 uur, met het ultieme doel om in totaal op minstens 24 uur uit te komen. Je zou denken dat het makkelijk moet zijn, maar het is echt heel moeilijk heb ik in de afgelopen jaren gemerkt. Maar goed voorbereid zijn is al het halve werk! (Inclusief snacks in huis halen natuurlijk). Maar een andere goede voorbereiding is alvast hebben nagedacht over welke boeken je wilt gaan lezen. En daarom deel ik nu met jullie mijn TBR!

Eve of Man – Giovanna en Tom Fletcher

Dit boek staat al een tijdje in mijn kast. Ik ben eigenlijk heel enthousiast om hem te gaan lezen, maar daardoor heb ik mijn verwachtingen zo hoog gesteld dat ik hem niet meer durf te lezen. Lastig hè? Nou, nu komt er verandering in, want nu ga ik eindelijk dit boek lezen! Het boek is een soort dystopie waarin er geen meisjes meer worden geboren. Er worden alleen nog maar jongens geboren, waardoor het de mens lijkt uit te sterven. Maar dan wordt Eve geboren. En verder weet ik er niks van, maar ik ben heel benieuwd.

Het Koninkrijk – Jess Rothenberg

Het Koninkrijk staat daarentegen nog niet zo lang op mijn lijstje. Dit boek staat sinds een jaar of zoiets op mijn TBR op Goodreads en laatst heb ik hem dus geleend bij de bibliotheek. Ik ben benieuwd hoe dit boek gaat zijn. Het gaat over een fantasy pretpark dat “Het Koninkrijk” heet. Er zijn android-prinsessen die in het park de bezoekers vermaken. Maar dan wordt een android verliefd op een medewerker van het park, tegen haar programmering in. Maar even later wordt deze android beschuldigd van moord op deze zelfde man. Dit klinkt in ieder geval heel origineel, dus ik ben erg benieuwd.

The Serpent’s Shadow – Rick Riordan

Ik kan bijna geen leesmarathons meer doen zonder een Rick Riordan boek. Dus hier is ie dan! The Serpent’s Shadow is het derde boek van de Kane Chronicles, een serie gebaseerd op de Egyptische mythologie. In dit boek gaan Carter en Sadie Kane vechten tegen Apophis. Maar de magie is oud en Carter en Sadie zijn maar mensen. Het belooft heel spannend te worden en ik ben erg benieuwd naar de ontknoping.

Critical Role Vox Machina Origins – Matthew Mercer, Jody Houser, Olivia Samson, MSASSYK en Ariana Maher

En dan heb ik als laatste nog een graphic novel toegevoegd aan mijn lijstje. Ik lees nog niet zo lang en nog niet zo vaak graphic novels, maar ik wil er zeker meer lezen. Ik weet dat het fijn is om tijdens een leesmarathon ook graphic novels te lezen, omdat ze wat rustiger lezen. Dit is het tweede deel van de Vox Machina Origins serie van Critical Role, een verhaal van voordat de D&D groep begon met hun podcast en livestream als ik het goed heb begrepen. Ik was erg blij met de eerste deel, dus ik kijk er naar uit om dit tweede deel te lezen.

En dat was mijn TBR voor de aankomende leesmarathon. Ik zal zaterdag één blog online zetten waarin ik mijn voortgang bijhoud, dus vergeet vooral niet om zaterdag ook even te kijken. De leesmarathon begint op zaterdag om 6 uur ’s ochtends en hij loopt door tot 6 uur ’s ochtends op maandag (maar geloof me, dan ben ik niet meer aan het lezen).

Hebben jullie wel eens aan een leesmarathon mee gedaan? Lijkt het je wat?