Het is weer bijna Valentijnsdag, dus dat betekent dat het tijd is om liefdesboeken te lezen (maar dat hoeft niet. Vooral niet als je het niet belangrijk vindt, of als het je niet uit maakt). Het thema voor de Friday Five van deze week is dan ook: Boeken om te lezen op Valentijnsdag. De Friday Five is een rubriek van Joost van NerdyGeekyFanboy en het thema van deze week is bedacht door Nicky van Lovely time with Nicky.

Een van de boeken met als thema liefde is Verleiding van de Royals serie, geschreven door Erin Watt. In deze boeken is liefde zo belangrijk dat ik deze niet uit deze lijst kan laten. Ik vind deze boeken niet helemaal geweldig, maar de liefde en de sexiness is wel heel interessant. ;). Je kan mijn recensie hier lezen.

Het tweede boek dat ik wil noemen is Heartless van Marissa Meyer. In dit boek is de liefde ook heel belangrijk. De queen of hearts moet, nog voordat ze koningin wordt, trouwen met de koning, maar er is ook iemand anders in haar leven. Dit boek heeft een sterk liefdesthema en past dus precies bij Valentijnsdag.

Dromendochter van Laini Taylor vind ik ook goed passen bij dit lijstje. Op het eerste oog lijkt de liefde niet zo belangrijk te zijn in deze serie, maar uiteindelijk blijkt de liefde in dit verhaal heel erg veel uit te maken. Ik denk dat dat er voor zorgt dat het een interessant verhaal is om te lezen met Valentijn.

The Great Gatsby. Wie kent het boek nou niet? Liefde kan veel goede dingen brengen, maar ook veel slechte, dat laat dit boek zeker ook weer zien. En we moeten natuurlijk niet alleen maar boeken lezen met schattige, kleffe stelletjes, maar we moeten ook een beetje gechoqueerd worden. Daarom kun je dit boek van Scott F. Fitzgerald zeker lezen op Valentijnsdag.

En als laatste boek noem ik nog The Selection van Kiera Cass. Want een serie waarin een prins een wedstrijd uitroept om zijn toekomstige vrouw te vinden? In dit boek is genoeg liefde en klefheid te vinden en er zijn nog aardig wat lezers die dit boek daarom helemaal niks vinden. Ik vind het wel leuk, dus ik raad je hem zeker aan als je jurken, koningshuizen en liefde ook maar een beetje interessant vindt.

Welke boeken zou ik volgens jou moeten lezen op Valentijnsdag? Laat het weten hieronder! Of ga naar één van de anders bloggers die meedoen aan de Friday Five om meer tips te krijgen voor Valentijnsboeken.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)