Het is weer vrijdag, dus tijd voor een nieuwe Friday Five. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy en het thema van deze week is hobby’s! Ik ga dus een lijstje geven van vijf boeken waarin een van mijn hobby’s voorkomen. Het thema van deze week is bedacht door Nienke van BookSomeTea.

Little Women – Louisa May Alcott

Little Women is een relatief oud boek van Louisa May Alcott. Dit boek is uitgegeven in 1868. Het boek gaat over een gezin met vier jonge dochters. Ze hebben wat minder geld en daardoor krijgen ze met ongemakken te maken die ze nog niet eerder kenden. Het is een heel interessant boek, maar wat ik ook erg leuk vond, was dat Beth, een van de dochters, houdt van verhalen schrijven. Ik vond haar echt een geweldig persoon.

Ready Player One – Ernest Cline

Ready Player One is dan weer een futuristisch boek. Het gaat over een nieuwe tijd waarin de wereld niet meer zo mooi is als nu en daarom trekken veel mensen zich terug in een virtuele wereld. Er wordt een wedstrijd uitgeschreven door de maker van het spel. Degene die de easter eggs kan vinden wordt zijn erfgenaam! Het is een cool boek met een van mijn hobby’s als hoofdrol: Gamen.

Het geheim van Penumbra’s boekwinkel – Robin Sloan

Oké, toegegeven. Dit boek gaat niet perse over lezen, maar het gaat wel over een boekenwinkel waar ik mijn boeken haal om te lezen, dus ik vind dat het telt. Dit is een heel interessant boek over een boekenwinkel die 24 uur per dag open is. Een droom toch? Maar de hoofdpersoon ziet allerlei dingen in de winkel die hij apart vindt en hij gaat op onderzoek uit.

Warcross – Marie Lu

Nog een boek over gamen. Boeken over gamen zijn best bekend de laatste tijd en dit is een van de bekende boeken. Net als Ready Player One is het een virtueel spel waar je bijna letterlijk in zit. De hoofdpersoon van dit boek is goed in hacken en ze weet een van de beroemde wedstrijden te hacken. Hierdoor wordt ze opgespoord door de maker van het spel. Ze gaat er vanuit dat ze gestraft zal worden, maar in plaats daarvan krijgt ze een baan aangeboden! Ik moet deze serie zeker een keer verder gaan lezen.

Fangirl – Rainbow Rowell

Fangirl is een boek over schrijven! Dit boek van Rainbow Rowell gaat over een tweeling die gaat studeren. Een van de meiden, Cath, verwacht dat ze kamergenoten blijven op de campus, maar haar tweelingzus wil dat niet, waardoor Cath het voor het eerst alleen moet doen. Ze schrijft fanfictie over Simon Snow, een fandom waar de hele wereld in lijkt te zitten. Cath gaat helemaal op in haar fanfictie, maar ze moet zich ook zien te redden in een wereld waar ze nog niet helemaal thuis is. Dit verhaal vind ik zo cool, vooral omdat het over schrijven gaat. Door dit boek kreeg ik helemaal zin om verder te gaan met mijn verhalen.

Dit was mijn Friday Five van deze week. Welke hobby’s heb jij en welke boeken passen daar bij? Laat het mij weten! En vergeet vooral niet te kijken op de blogs van mijn medebloggers.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Bookbreak)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)