Weer vrijdag, tijd voor weekend en tijd voor een nieuwe Friday Five! Deze rubriek is bedacht en wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week was: De dingen waar ik het meest naar uitkijk voor YALFest. Helaas ga ik niet naar YALFest. YALFest is precies in het paasweekend én het weekend waarin mijn ouders hun trouwdag hebben. Daarom heb ik het thema van deze week voor mezelf wat eigen gemaakt met wat ik het liefst zou doen als ik er zou zijn geweest.

YALFest is een YA-feestje. Het is een evenement met workshops, praatjes met schrijvers, uitgeverijen die hun boeken aanprijzen en contact met andere boekenlovers. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar ik zit er al jaren aan te denken om te gaan, behalve dat het steeds in een druk weekend terecht komt waarin ik al te veel heb te doen.

Het eerste wat ik zou doen is natuurlijk handtekeningen scoren van verschillende auteurs. Dit jaar zijn er Benjamin Alire Sáenz, Nic Stone, Kirsten Ciccarelli, Karen McManus, Samira Ahmed en Teri Terry. Deze auteurs ken ik nog niet zo goed, maar dit is ook meteen een goede kans om boeken te lezen die ik anders niet had gelezen. De auteurs lijken me in ieder geval interessant om mee te praten.

In het programma is ook een masterclass genaamd De Grote Vriendelijke Podcast. Ik zit er al tijden aan te denken om zelf een podcast te creëren en dit lijkt me dus een super interessante masterclass. Ik probeer de laatste tijd zo veel mogelijk informatie in te winnen om meer te leren over het maken van een podcast, dus dit is perfect.

Ze hebben een heuse mini-workshop Dungeons & Dragons. Ik heb al wat D&D gespeeld, ook als dungeon master, maar ik ben nog zeker niet goed, dus het lijkt me cool om wat meer tips en tricks te krijgen over het spelen en het leiden van een D&D spel.

Boeken kopen! Ik heb gezien dat Boekhandel Veenendaal een plek heeft tijdens het event om boeken te kopen. En als echte booklover kan ik het natuurlijk niet laten om boeken te kopen.

En dan is het als laatste natuurlijk super belangrijk om andere boekenliefhebbers te ontmoeten. YALFest is een bijeenkomst van allerlei mensen die houden van YA boeken en het lijkt me dus geweldig om anderen tegen te komen die net zo veel van boeken houden als ik.

Dat was mijn lijstje voor deze week. Helaas kan ik zelf niet bij YALFest zijn, maar ik wens de mensen die gaan in ieder geval veel plezier toe! Wil je nou meer lezen over YALFest, ga dan naar de website: www.yalfest.nl of kijk op de blogs van de mensen hieronder. Zij doen namelijk ook mee aan de Friday Five en misschien heb je wel de mogelijkheid om hen tegen te komen.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)