Het is weer vrijdag dus weer tijd voor een nieuwe Friday Five! Dit keer komt deze wel uit op vrijdag, dus dat is een verbetering ten opzichte van vorige week. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is bedacht door Nienke van BookSomeTea en het thema is: De grootste slechteriken in boeken. Wie mijn grootste slechteriken zijn? Dat lees je hier!

Loki uit The Ship of the Dead van Rick Riordan

Loki is een Noorse god, onruststoker en gedaanteverwisselaar. In de Magnus Chase serie is hij nog veel meer dan dat. Hij is goed met woorden, kan mensen makkelijk aan zijn kant krijgen. Hij is goed in de kunst van het misleiden en in deze serie dan ook de ultieme bad guy. Maar daarnaast is hij ook best wel cool (Het feit dat hij zichzelf kan veranderen in een vrouw en daarmee de moeder is van Alex Fierro vind ik ook geweldig).

Duke uit Bedrijvende Liefde van Francine Rivers

Bevrijdende Liefde is een minder bekend boek, voornamelijk omdat het een boek is met een Christelijke insteek. Het is een semi-moderne hervertelling van het bijbelverhaal waarin Hosea van God de opdracht krijg om met een prostituee te trouwen. In dit boek moet Michael Hosea meerdere keren Sarah/Angel redden uit de klauwen van een gemene bordeeleigenaar, Duke. Hij is gemeen, weerzinwekkend en gewoon verschrikkelijk. Daarom is hij echt een hele grote slechterik.

Javert uit Les Misérables van Victor Hugo

Is Javert niet gewoon de ultieme bad guy uit de literatuur? Ik denk dat bijna iedereen hem wel kent. De inspecteur wil maar al te graag zo veel mogelijk boeven achter de tralies hebben, maar hij wil daarbij nog wel eens doordraven, tot op het moment dat hij het verschil niet weet tussen moraliteit en de wet. Het is een zeer interessant personage. En aangezien hij steeds maar achter onze protagonist aan blijft rennen is hij een grote gemenerik.

Abraham Ravenwood uit de Beautiful Creatures serie van Kami Garcia en Margaret Stohl

Een andere slechterik is Abraham Ravenwood. Hij is de incubus van de serie die slecht is. Hij had Sarafine onder zijn hoede, met wie hij heeft geprobeerde Lena Duchannes de slechte kant op te duwen. Gelukkig is dat hem niet gelukt, maar hij heeft nog meer trucjes in petto. Ook Abraham is een misleider, een die goed is met woorden. Hij is voor mijn gevoel gewoon door en door slecht, wat hem een zeer grote slechterik maakt.

Caul uit de Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children serie van Ransom Riggs

De laatste slechterik die ik wil noemen is Caul uit Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Hij heeft zo veel in zijn macht in de wereld van Bijzonderen. Hij is de broer van miss Peregrine en hij is jaloers op haar krachten en voorrechten. Daarom is hij vanaf het begin al gemeen tegen haar. Maar hij wordt nog een stuk slechter. Hij krijgt volgers, hij wil de wereld van de Bijzonderen overnemen en misschien wel de hele wereld, inclusief de gewonen. De ultieme bad guy. Brrr.

Dit waren mijn grootste slechteriken. Wat zijn jouw grootste slechteriken? Vertel het vooral hieronder in de reacties. En wil je meer lezen? Lees dan ook de blogs van de volgende personen. Zij doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
An (Boekenvirus)
Joany (Craving Pages)
Conny (Connies Boekkies)
Merel (Books, Beers and Beyond)
Paula (Bookbreak)
Valerie (Valtorious)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Nienke (BookSomeTea)