Jeetje. Deze rubriek heb ik al heel lang niet meer gebruikt. Ik heb gesport! Ik zweer het! Maar er is de afgelopen paar weken veel gebeurd op sportgebied in mijn lezen dus dit is hét moment hoe het gaat met mij op het gebied van sport.

Natuurlijk ben ik blijven hardlopen. Dit doe ik nog steeds. Soms gaat het wat beter dan op andere momenten, maar het gaat nog steeds lekker. Ik probeer nu de afstand wat op te krikken, want in april ga ik meedoen aan een loop! Het is een loop in een dorp bij mijn ouders in de buurt waar ik al een paar keer aan heb meegedaan en dit jaar wil ik ook weer mee doen. Het verschil is dat ik de vorige keren de 5 kilometer heb gedaan en dit keer wil ik de 10(!) kilometer gaan doen. Ik heb nog nooit aan een 10-kilometerloop meegedaan en het wordt dus een hele uitdaging. Ik heb wel een paar keer zelf 10 kilometer gelopen, maar een wedstrijdsetting is toch heel anders. Hier moet ik dus wel zeker voor blijven trainen. Ik zit nu op 8 kilometer ongeveer, dus het moet zeker gaan lukken om met april 10 kilometer te kunnen lopen op een normale manier.

Maar hardlopen is niet het enige waarvoor ik moet gaan trainen. Ik heb me namelijk ook aangemeld voor een ander evenement: De Nijmeegse Vierdaagse. Hierover ben ik een stuk minder van overtuigd dat het me gaat lukken. Ik heb me aangemeld voor de 40 kilometer. Dat betekent dat het de bedoeling is dat ik in juli 4×40 kilometer ga lopen. Trainen hiervoor is heel belangrijk. Ik moet die 40 kilometer natuurlijk wel vol gaan houden. Afgelopen weekend ging het meteen al mis, want het stormde super hard. Ik wil best gaat trainen in de regen en als het een beetje waait kan ik het ook wel aan, maar met deze wind had ik het idee dat ik de sloot in geblazen zou worden. Volgende week maar weer een andere afstand lopen.

Voor de Vierdaagse wil ik proberen om meerdere routes te lopen in de omgeving. Ik woon voor het grootste deel in de provincie Utrecht en daar zijn hele mooie plekken om te lopen. Ik heb al een mooie wandeling in Utrecht gemaakt vorige week. Dat was echt heel leuk, omdat ik op veel plekken kwam waar ik nog niet eerder was geweest. Toch zie ik er ook naar uit om andere dorpen in de omgeving te ontdekken.

Daarnaast wonen mijn ouders in de provincie Groningen, dus Groningen en Drenthe roepen ook heel hard naar me om daar wandelingen te gaan lopen. En er zijn genoeg, dus dat komt zeker goed. Wel is het belangrijk om steeds langere afstanden te gaan lopen. Als ik de hele tijd 15 kilometer blijf wandelen kom ik natuurlijk nooit aan de 40. Dus als je nog een leuke wandeling weet, laat dat dan vooral weten in de reacties. Ik kijk er naar uit om lekker van de natuur te gaan genieten.

Als laatste ben ik ook weer begonnen met zwemmen. Ik woon sinds een paar maanden in Utrecht en ik ben dus ook op zoek gegaan naar een zwemvereniging. Deze heb ik nu gevonden en nu kan ik elke woensdagavond gaan zwemmen bij de Masters. Dit is echt wel een hoog niveau, omdat het veel oude wedstrijdzwemmers zin, wat ik zeker niet ben geweest, maar dat betekent ook dat ik veel vooruit kan en ik veel vooruitgang kan boeken. En het is ook een leuke groep, dus ik ben benieuwd naar hoe dit uitpakt. En ik ben benieuwd naar hoe lang het duurt voordat ik niet meer dagen last heb van spierpijn na de training.

Dit was mijn sport tracker! Ik ben weer lekker aan het sporten. Het gaat niet allemaal even goed, vooral omdat ik het lastig vind om er discipline in te houden, maar toch vind ik dat ik lekker bezig ben. En? Wat voor sporten doe jij? Ga jij nog mee doen aan wedstrijden of evenementen? Laat het weten!