Het is weer vrijdag, dus tijd voor een Friday Five! Ik weet dat ik de laatste tijd wat minder mee heb gedaan aan deze super coole rubriek van
NerdyGeekyFanboy Joost, maar ik had het druk, en stress en druk en stress. Maar dat komt allemaal goed, want het is bijna Kerst! En dus tijd voor mooie kerstboeken. Wat is er beter dan lekker bij een open haard kerstige boeken lezen? Niks toch? En laat kerstboeken nou net het thema voor deze week zijn!

Het Betoverende Land achter de Kleerkast – C.S. Lewis. Wie kent het boek nou niet? Het boek dat zich afspeelt in het wonderlijke Narnia. Betoverend, winterig en een heel mooi avontuur. Dit is zeker een boek waar je bij wil opkrullen bij een warm haardvuur.

Harry Potter en de Steen der Wijzen – J.K. Rowling. Harry Potter moet natuurlijk ook in dit lijstje verschijnen. Met name de eerste boeken van Harry Potter zijn zo hartverwarmend dat je zo weer opwarmt in de koude sneeuw. Ze hebben vaak ook mooie boodschappen wat het zeker mooie boeken maakt.

Winters’ Snow – Carrie Hope Fletcher. Winters’ Snow is een kleine novella dat Carrie heeft geschreven als verhaal na haar eerste roman, On the Other Side. Carrie schrijft ook al van die hartverwarmende boeken en dit boek is extra winterig. Het is een heel mooi boek, die heel goed past bij Kerst.

Northern Lights – Philip Pullman. Ik heb dit boek met name in dit lijstje staan, omdat hij zich voor een groot deel afspeelt in een winterig gebied met sneeuw, ijsberen en veel kou. Dit boek is tussendoor hartverwarmend, maar er is ook actie en sensatie en dat maakt het naar mijn idee een super fijn boek om te lezen met Kerst.

A Christmas Carol – Charles Dickens. Ik moest hier ook nog een kerstklassieker in zetten natuurlijk. A Christmas Carol is niet het meest vrolijke boek op de meeste punten, maar het is wel een boek die laat zien hoe belangrijk het is om lief te zijn voor anderen en het beste in jezelf naar boven te laten komen. Dit verhaal geeft een goede kerstboodschap weer en kan dus zeker niet ontbreken.

Dat was mijn lijstje van deze week! Veel leesplezier met deze boeken. Ik wens jullie allemaal een fijne Kerst en alvast een gelukkig nieuwjaar! (Al komt er waarschijnlijk nog een nieuwe Friday Five van mij. Hoop ik.)

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)