Ik ben sinds een tijdje een redelijke fan van het rollenspel (vanaf nu: role-playing game, want ik ben niet zo een fan van het Nederlandse woord) Dungeons and Dragons. Het is een super leuk spel, want je kan er je eigen wereld in maken, je kan met een groep vrienden een episch verhaal vertellen, maar daarnaast is het ook leuk om verhalen en ervaringen te delen. Meer over de role-playing game kan je lezen in deze blog, maar nu ga ik iets vertellen over High Rollers. Een groep D&D spelers die hun eigen spel live-streamt en mij enthousiast heeft gemaakt over de rpg.

High Rollers is onderdeel van de Yogscast, een bedrijf die de basis heeft in Bristol en vooral games streamt maar ook andere geweldige dingen laat zien op Youtube en Twitch. High Rollers bestaat uit de DM (Dungeon Master) Mark (Sherlock) Hulmes. Hij maakt zijn eigen werelden en verhalen voor het spel en hij doet dat geweldig goed. Hij doet het zo goed dat mensen die de streams kijken zich verbonden voelen met de karakters. De kijkers voelen mee met de karakters en dat laat zien hoe goed Mark zijn wereld in elkaar zet en het spel leidt.

Dan heb je daarnaast natuurlijk de spelers. Het team is een keer gewijzigd tussendoor en er is iemand bijgekomen. De eerste campaign, Lightfall, werd gespeeld door Chris Trott, Katie Morrison, Kim Richards en Matt Toffolo. Halverwege deze campaign is Matt weggegaan en hier is Tom Hazell voor in de plaats gekomen. In de Aerois campaign is iedereen gebleven en Rhiannon Gower is er bij gekomen.

Wat ik onder andere cool vind aan High Rollers is dat het verhaal zo breed is. In beide grote campaigns zijn er zijsporen die genomen worden. En dat is niet alleen op basis van wat naar voren komt, maar ook op basis van de achtergrond van de karakters. Alle karakters hebben een algemeen doel, maar ze hebben ook afzonderlijke doelen, wat de karakters en de wereld heel geloofwaardig maakt. En de achtergronden van de karakters zijn zo interessant dat je er meer over wil weten.

En ze durven zichzelf een klein beetje voor gek te zetten. Het is geweldig hoe grappig het soms wordt. Ze doen soms hilarische dingen, zoals meedoen aan een voorstelling, koeien vermoorden, omdat ze denken dat ze gevaarlijk zijn, enzovoort enzovoort. Het is soms gewoon zo grappig dat ik niet kan stoppen met lachen. En dan is het nog leuker wanneer de groep (vooral Tom Hazell) ook in een deuk liggen.

Maar het is ook zeker serieus. Er gebeuren soms best gevaarlijke en enge dingen. En bovendien is Mark niet bang om de groep het moeilijk te maken. In de eerste campaign is een karakter dood gegaan en dan maakt hij het de groep niet makkelijk. De verhalen van High Rollers (Lightfall en Aerois) zijn dus spannend, interessant én grappig. En het is leuk om naar de spelers te kijken en het met ze mee te maken. En natuurlijk ook samen met alle anderen die mee kijken naar de stream.

En dan moet ik ook niet vergeten dat de spelers echt geweldige mensen zijn. Ik volg ze allemaal op Twitter en het zijn zulke lieve, grappige en mooie mensen. Ze zijn niet bang om mensen te laten zien hoe ze het waarderen dat mensen hen en de stream leuk vinden en ze laten altijd hun positieve en vriendelijkheid zien. Ik word gewoon blij als ik hun tweets lees en ik word er blij van om de campaigns met ze mee te beleven. Ze zijn gewoon cool en dat waardeer ik heel erg.

Kijk elke zondag om 6 uur ’s avonds naar High Rollers op Twitch en je zal zeker niet teleurgesteld worden.