Het is weer vrijdag, dus het is ook weer tijd voor een nieuwe Friday Five! De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Bij elke Friday Five maken ik en andere bloggers boekige lijstjes van vijf. Elke week is er een nieuw thema en het thema van deze week is bedacht door Joany van Craving Pages. Het thema is: Personages waarmee je BFF’s zou willen zijn! Oftewel: best friends forever. Oftewel: met wie zou ik de beste vrienden willen zijn.

Emika Chen – Wildcard van Marie Lu

Emika Chen is een premiejager, maar daarnaast is ze goed met code. Ze heeft zichzelf in een aardig parket gewikkeld met de maker van Warcross en ze maakt veel drama en rotzooi mee. Toch lijkt het me super slim om haar als vriendin te hebben. Ze is slim, maar ze kan me ook super veel leren over code, het spel en we kunnen super fijn kletsen over nerdy dingen.

Alex Fierro – The Ship of the Dead van Rick Riordan

Alex Fierro is echt geweldig. Hen is non-binair. Hun moeder is Loki. Loki heeft een mannelijke en een vrouwelijke variant, en zij is dus de moeder van Alex. Alex is wel anders dan wat ik meestal over non-binair heb gehoord, want Alex verandert van gender. Soms voelt hen zich als een vrouw en soms als een man. Maar over het algemeen is hen gewoon super cool. Hun haar is stoer, hen is zelf gewoon stoer en krachtig, ook om zich tegen Loki te verzetten. En ik kan ook gewoon veel van hun leren.

Jo – Little Women van Louise May Alcott

Jo van Little Women is zo cool. Toen ik er tijdens het lezen achter kwam wie Jo precies is werd ik helemaal enthousiast. Ze wil schrijfster worden. Ze is niet het tuttige meisje dat iedereen wil dat ze is. Ze wil gewoon doen waar ze zelf zin in heeft, en dat is voornamelijk schrijven. Ik vind haar gewoon super cool en ik wil dus zeker vriendinnen met haar zijn. Om onze verhalen te bespreken, om kattenkwaad uit te halen en om gewoon leuke avonturen mee te maken.

Arya of Sansa – Het lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin

Er zijn zo veel stoere karakters in A Song of Ice and Fire. Mijn eerste BFF om hieruit te noemen was dan ook Arya, omdat ik haar altijd zo cool vind met Needle en hoe ze voor haar doel gaat en er niet van af wijkt. Sansa vond ik altijd maar een beetje zielig, maar in de laatste paar afleveringen die ik heb gezien vind ik haar ook opeens super cool. Ze is zo veel gegroeid en ze staat nu zo veel sterker in haar schoenen. Met beide zou ik super graag vriendinnen zijn zodat ik ook kan leren hoe ik stoer moet zijn en voor mezelf op moet komen.

Luna Lovegood – Harry Potter van J.K. Rowling

Maar terwijl ik leer hoe ik stoer ben en voor mezelf op kom heb ik ook nog een beetje lichte kost nodig. En vooral iemand waar ik mee kan lachen. Iemand die mij kan leren om dingen van een andere kant te bekijken. Ik denk dat Luna Lovegood niet alleen een beetje raar is, wat natuurlijk heel leuk is, maar dat je ook goed met haar kan lachen. Het lijkt me zeker geweldig om vriendinnen met haar te zijn.

Dit waren mijn BFF’s. Welke fictionele karakter zou jij als BFF willen hebben? Laat je reactie hieronder achter! En wil je nog meer lezen? Lees dan ook de blogs van de onderstaande mensen. Zij doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
An (Boekenvirus)
Joany (Craving Pages)
Conny (Connies Boekkies)
Merel (Books, Beers and Beyond)
Paula (Bookbreak)
Valerie (Valtorious)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Nienke (BookSomeTea)