Het is weer vrijdag, dus tijd voor een Friday Five. Deze week is het thema roze boeken. Een keer in de paar weken komen bij de Friday Five kleurboeken voorbij en deze week is dus roze aan de beurt. Ik heb geprobeerd een mooi lijstje te maken voor deze week.

Robijnrood van Kerstin Gier is een boek dat ik erg lang geleden heb gelezen, maar echt cool vond. Dit boek gaat over een gen dat in een familie rondgaat waardoor sommige familieleden kunnen tijdreizen. De hoofdpersoon van dit boek kan dit ook en dit leidt tot romantische balzalen, interessante tijdreisparadoxen en sexy kostuums. Het is een heel interessant, maar ook luchtig verhaal, dus deze staat zeker op mijn lijstje. Also. Het boek heet Robijnrood, maar is roze. Handig is dat.

Shadow Kiss is een boek van één van mijn favoriete series. The Vampire Academy. Deze serie gaat gek genoeg over vampieren. De vampieren hebben zich verdeelt in de belangrijke mensen, die meestal leven in weelde en de beschermers, die trainen om te vechten. Het is een hele coole serie met veel actie en veel sexy mannen (*kuch* Dimitri *kuch*). Deze serie is echt heel stoer, dus ik vind dat je hem zeker moet lezen.

En nu een boek van Nederlandse bodem. Verkikkerd van Lisette Jonkman. Dit boek is een stuk luchtiger dan het boek hierboven. Dit boek gaat over een jonge meid/vrouw die voor het eerst gaat studeren en in een studentenhuis vol nerds komt wonen. Dit leidt tot veel hilariteit, grappige situaties en ongemakkelijke gesprekken. Het is een heel grappig boek. Om dit boek heb ik echt in een deuk gelegen.

Fangirl gaat over iemand anders die gaat studeren. Cath schrijft met name fanfictie over haar favoriete boekenserie. Haar tweelingzus deed altijd hetzelfde, maar wanneer ze allebei gaan studeren wil haar tweelingzus niet meer met Cath op de kamer en ze lijken uit elkaar te groeien. Dit boek gaat over schrijven, over loskomen van familie maar ook over verandering. Ik vond het een heel leuk boek, die mij enthousiast heeft gemaakt om nog meer te schrijven dan ik al deed.

Only Ever Yours is een stuk zwaarder boek met ook veel belangrijke boodschappen. Het gaat over een wereld waarin vrouwen niet meer natuurlijk geboren worden, maar genetisch worden gemodificeerd om de perfecte vrouwen te zijn. Natuurlijk is de hoofdpersoon niet zo perfect als ze zelf hoopt. Dit boek is aardig schokkend, maar ook heel interessant.

Dit was de Friday Five van deze week. Welke boeken van dit lijstje heb jij al gelezen? En welke roze boeken zou ik moeten lezen? En wil je meer lezen over roze boeken? Lees dan ook de blogs van mijn medebloggers hieronder!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)