Het is al halverwege augustus. Sommigen zijn nog op vakantie, sommigen gáán nog op vakantie. Maar ik ben al geweest. Ik ben afgelopen week terug gekomen vanuit het mooie Italië en tijdens deze vakantie heb ik geprobeerd aardig wat te lezen. Het is niet geweldig goed gelukt. Ik had veel meer willen lezen, maar het zijn vier boeken geworden. Graag laat ik jullie zien welke boeken ik heb gelezen!

Het eerste boek dat ik heb gelezen in de vakantie heb ik eigenlijk uitgelezen. Ik was er al in begonnen voordat we weg gingen. Ik had hem liever eerst willen uit lezen, want het is een dik boek. Het is een HEEL dik boek. Maar goed. Ik had hem nog niet uit dus hij moest mee op vakantie. Ik heb het over de Maangodin van Elizabeth Hand. Ik vond het een leuk boek. Het was heel interessant. Ik vond de setting leuk op een Gotische universiteit met allerlei geheimen en een geheime groep waar alleen maar familie van oud-studenten heen gaan. Het was heel interessant en ik vond het leuk. Behalve dat het soms iets te creepy en iets te… raar was… Dat was het niet echt voor mij.

Het tweede boek dat ik heb gelezen heb ik ook uitgelezen in de vakantie. Met Dreams of Gods & Monsters was ik al een tijdje bezig. Het is dan ook niet het meest dunne boek (behalve dat deze op mijn e-reader stond. Halleluja). Het is het laatste boek in de serie en ik vond het echt een super leuk boek! De serie begint met Karou die een soort pleegvader heeft die er nogal anders uit ziet. De serie gaat in het tweede boek verder naar een ander universum of iets dergelijks en daar wordt het voor mij wel een stuk lastiger om te volgen. Vooral in dit boek komen er opeens allemaal nieuwe namen en plaatsen bij en het werd soms toch een beetje te veel voor me. Maar de relatie tussen Karou en Akiva en tussen Karou en haar vrienden was echt geweldig. Dat vond ik heel leuk om te lezen, dus niet mijn favoriete boek, maar wel een goed boek.

Het derde boek dat ik heb gelezen deze vakantie was Warcross van Marie Lu. Dit vond ik echt een geweldig boek. Het gaat over een spel dat wordt gespeeld met een VR-bril. De VR-bril wordt echter ook gebruikt voor allerlei andere dingen in de wereld. Zo gebruikt de hoofdpersoon, Emika, de bril om er achter te komen wie de schurk is die ze moet oppakken. Emika moet na een fout naar het hoofdkantoor van de eigenaar van het spel komen en hij wil dat zij voor haar komt te werken. Ik vond de relatie tussen die twee echt heel interessant. Ik vond de schrijfstijl soms een beetje kinderlijk en het leek best veel op Ready Player One, maar verder vond ik het een erg vermakelijk boek.

Het laatste boek dat ik heb gelezen in de vakantie is Verleiding van Erin Watt. Dit was ook een heel vermakelijk boek. Ik heb er erg van genoten. Het verhaal gaat over een meisje, Ella, die in het leven wordt gesleurd van Connor Royal, een rijke vader van vijf zoons, haar pleegvader, blijkbaar. Ella is vroeger opgegroeid met haar moeder, maar die is overleden. Haar vader heeft ze nooit gekend, maar hij blijkt veel geld te hebben gehad, voordat hij ook overleed. Connor is vastberaden om haar geld, een goede jeugd en een opleiding te geven. Maar het gaat niet altijd even goed in huize Royal. Het is een cool boek. Het is heel leuk om te lezen over Ella haar struggles met het hebben van veel geld. Het boek is veel… seksueler dan ik van tevoren had verwacht, maar de relatie tussen Ella en haar pleegbroers is wel heeeel interessant. Ik vond Ella soms een beetje apart. Ze zegt dat ze hard is geworden door haar opvoeding en haar leven nadat haar moeder overleed, maar toch komt ze soms een beetje als een softie over, naar mijn idee. Maar daarnaast was het een heel leuk boek en ik ga zeker het vervolg lezen.

Dit waren de boeken die ik heb gelezen tijdens mijn vakantie in Italië. Welke boeken lezen jullie in de vakantie?