Het is weer vrijdag dus het is tijd voor een nieuwe Friday Five! Het thema voor deze week is ‘Personages die jij voor een dag zou willen zijn.’ Ik vind dit echt een super leuk thema. Het is weer iets anders dan ‘Welk boek…?’ dus daar ben ik wel heel blij mee! De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy en dit thema is bedacht door Chelsey van Leesmeemetmij.

Ella Harper uit Verleiding – Erin Watt

Ella Harper verliest haar moeder. Ze probeert de eindjes aan elkaar te knopen door te strippen in een striptent, maar dan wordt ze gevonden door Callum Royal. Haar voogd, beweert hij. Hij is vastbesloten om Ella te helpen, waardoor Ella de Royal broers ontmoet. Ella zijn lijkt me geweldig, voor een dag. Wonen in luxe, een groot zwembad in de tuin en dan nog de sexy Royals om je heen. Geweldig toch?

Annabeth Chase uit boeken van Rick Riordan

Percy Jackson

Annabeth Chase, the dochter van Athena. Slim, sterk, liefde voor Percy. Ik vind Annabeth geweldig. Wijsheid vind ik sowieso wel iets hebben, maar Annabeth is meer dan alleen maar slim. Ze heeft heel veel liefde voor Percy (en wie wil nou niet dicht bij Percy zijn. Zwijmel, zwijmel), maar ze heeft ook veel liefde voor Kamp Halfbloed. Annabeth doet er alles aan om haar geliefde plek te beschermen. Veel avontuur en veel actie en veel Percy. Perfect.

Lauren Adams uit Cherub series – Robert Muchamore

Top Secret by Robert Muchamore

Lauren Adams is ook al zo’n stoere meid. Ze zit en werkt bij Cherub, een organisatie die kindspionnen opleidt en uitzendt. De boeken zijn heel spannend, maar vooral de campus vind ik heel interessant. Het is hard werken, heel veel sporten om maar zo sterk genoeg te zijn. Nieuwe talen leren, zoals Chinees of Russisch en dan daarnaast ook nog wiskunde en andere vakken volgen. Lauren is stoer, maar ze heeft ook een lieve kant. Het lijkt me super cool om een dag op de campus te zijn, het scheelt dat het dan maar voor één dag is.

Emika Chen uit Warcross – Marie Lu

Warcross is een boek uit een serie waarin er een game is die je speelt met een Virtual Reality-bril. En die bril kan ook bij het dagelijks leven gebruikt worden. Emika is een tof persoon in deze wereld. Ze is stoer en ze is goed in wat ze doet. Boeven pakken (die illegaal gegokt hebben in verband met de game) en hacken. Na een stomme fout wordt ze door de bedenker van het spel gevraagd om voor hem te komen werken. Het lijkt me zeker cool om zo een bril te kunnen gebruiken. Om in een wereld te leven met veel meer coole technologie. En de bedenker en ontwerper van het spel is natuurlijk super knap, dus die wil ik niet laten zitten. Eén dag deze persoon zijn zou echt geweldig zijn voor mijn nerdigheid.

Emily Fields uit Pretty Little Liars – Sara Shepard

Unbelievable door Sara Shepard

Emily Fields is een personage uit Pretty Little Liars. Deze serie vind ik soms heel leuk en soms heel verschrikkelijk, maar Emily vind ik zeker een leuk personage. Op Wikipedia staat dat ze een familiepersoon is, en dat ze romantiek en ambitie heel belangrijk vindt. En dat vind ik ook belangrijk! Maar het andere leuke aan Emily vind ik dat ze een zwemmer is. Ze is heel goed in het zwemteam van haar school. Het lijkt me sowieso cool om een keer lid te zijn van een schoolzwemteam, in plaats van een vereniging. Emily heeft wat problemen, met name met haar seksualiteit, maar verder lijkt het me super leuk om haar voor een dag te zijn.

Dit was mijn Friday Five van deze week. Wil je meer lezen? Lees dan vooral de Friday Five van de anderen die meedoen aan deze rubriek. Alle links kun je hieronder vinden.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Kiki (De Bookgeek)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Anna en Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)